söndag, april 08, 2007

Återigen ett inlägg som börjar i en ände och slutar i en annan.

Jag är i chocktillstånd.

Igår var det påskafton.

Jag var

nykter

hos min bror och hans familj

åt mat

åt påskbakelser

tittade på brasan

tittade på raketerna

åkte hem halv tio

Vad hände med hallaballoo-Ozzy? Hon verkar för evigt ha försvunnit. Mycket märkligt. Ja, jag är nog shizo eller koko, precis som jag hävdade i mitt förra inlägg. Eller så har jag bytt personlighet. Doktor Ozzy and Miss Najs. Miss najs är det lugna alter egot. Det som drar sig tillbaka, sitter i ett hörn och håller käft. Eller drar sig tillbaka med en kopp kaffe och en skorpa, sitter i ett hörn och filosoferar, alternativt läser en jävligt gammal bok. (Just nu Thérese Raquin av Émile Zola. Grym! Ox ox ox! Miss Najs får adrenalinkickar av klassiker. Inte av oxmusik och bärs.)

Och nu ska jag till Cicci. Och dricka kaffe. Inte bärs. Vuxet. Fast... först ska jag plocka en bukett vitsippor och ta med till henne. Vips gick man i barndom! Fattar ni hur galet mycket vitsippor det är runt mamsens hus? Tok! Och blåsippor också! Tok tok!

Tja // Miss Najs4 kommentarer:

Anonym sa...

Var ju tvungen att klicka på Ozzypozzy när jag sett dig kommentera tillräckligt många ggr hos IT-mamman. Och hittar ännu en suverän blogg att följa!!! Suck. Hur ska man kunna hålla sig från att klicka in sig i nya bloggar? Det blir som ett beroende; MER MER MER! (Blir så lättad när jag hittar usla bloggar!)
Tänk, Thérese Raquin, som jag läste som 17-åring i skolan, den har jag fortfarande kvar känslan ifrån. Obehagskänslan. Borde nog läsa om den som vuxen, erfaren människa. Nu kanske den inte påverkar mig litka starkt. Såg du "Lögnens pris" på TV nyligt? Den påminde i obehag om Thérese Raguin tyckte jag. Känslan av vad de gjort kommer alltid att finnas mellan dem som ett spöke.

Anonym sa...

Och jag som skulle skriva och varna för att snart kommer Persilja, fyrabarnsmamman in på din blogg. Hon meddelade mig att hon var såld på den. Kul! För hon är kul. Och du är kul. Ni kommer nog att gilla varann! Och så har hon redan varit här!

brelovich sa...

Tänk om du har blivit gammal! ;)

KuriÅsa sa...

Persilja: välkommen! Känner igen mig. Länkraddan här nere bara växer och växer. Fast... nu har faktiskt några av mina stammisbloggar tappat stinget så jag kanske får börja ta bort länkar. Å andra sidan kommer det ju nya hela tiden... Nä såg inte lögnens pris. Även mitt tv-tittande har till stor del flyttat över till datorn numera. Men boken är fett grym!

SG: Jag har varit gammal länge. Fast nu börjar även min själ bli gammal verkar det som.