lördag, april 14, 2007

Fest, folkhögskola och flum

Idag har jag som vanligt inte alls tid att sitta här. Så därför gör jag just det.

Idag ska jag på en mycket suspekt fest. Festen äger rum 17-23 (sluttid?! but why!), klädsel mysbyxor och fina fötter, medtag filt och kudde. Det luktar lite "nu ska vi ge varandra fotmassage och göra kontaktimprovisation för att sedan ha sagostund". Been there, done that. And never liked it.

På den gamla folkhögskoletiden var det mycket sånt. Sista dagen andra året samlade vår guru L oss i gympasalen där han ställt upp ljus i en ring, och så fick vi ligga och... vad var det vi gjorde? Jo, jag tror han läste saga, och sen masserade vi varandras fötter med olja. Halvfräscht. Och mycket mycket flummigt. Även på fritiden var det mycket plysch-stajl. Jag höll i sagostund en gång i veckan, då samlades vi i dagrummet, tände en brasa och läste högt ur Narniaböckerna. Det var faktiskt skitmysigt. Men flummigt.

Vi gjorde även normala saker. Fast de blev alltid med en flummig touch. Under fotbollsturneringen kokade Jonas en mycket märklig brygd med diverse sövande örter och annat (han sa till oss att det skulle vara uppiggande) som vi alla drack under rituella former. Sen välsignade han målet.

Konstigt ändå att det blev så mycket flum, för de flesta av oss var helt vanliga, oflummiga människor. Fd pizzabagare, fd fabriksarbetare, fd affärsbiträde osv. Vi hade kanske... tre flummisar i vår klass. Men de vann.

Eller vad sägs om den här presentationen av sig själv första dagen i skolan?

"Hej jag heter L (inte gurun utan en i klassen) och jag är just nu inne i min gula period. Jag går även en kurs som handlar om att frigöra min inre kvinnliga röst."

Oh my God. Tur att det fanns motpoler. Typ Bosse. "Jag hatar att sitta på golvet, varför ska man alltid sitta på golvet bara för att man håller på med teater?!"


8 kommentarer:

Lisa sa...

Roligt inlägg! Jag hatar också att sitta på golv och massera fötter, och så har jag en bekant med regnperioder som jag brukar fnissa åt i smyg.

Persilja sa...

Haha!!! Vad kul skola! Jag vill också gå flummig folkhögskola! Jag skulle bli värst av alla! Det har alltid varit latent hos mig...locka bara lite så väller flummet ut!!! Haha!
Men nån gul period kommer jag aldrig aldrg aldrig att få!!!
Älskar din blogg-man just den bakgrundsfärg du har är nog den absolut värsta färg jag vet. Och ändå är jag här!!!

Ozzy sa...

Den här bloggen har varit både rosa och grön tidigare. Den här känns mest harmonisk. Övervägde ju ett tag att gå över till vit blogg, men våga vägra vitt! Alla prettobloggare kör med vit blogg. Jag vägrar. Av princip. Mer färg åt folket!

Anonym sa...

Mer färg åt folket håller med-(bara inte gult!)
Våga vägra vitt! Yes!

Anonym sa...

Jag har fotfobi;)
Dessutom har jag en gång jobbat med The master of flum.
En människa som helt plötsligt börjar asgarva så busken som han skulle rensa ogräs under börjar skaka. Ösregnade gjorde det också, så vi andra undrade ju vad det var som hände.
-Jag skrattmediterar lite bara, svarade han på värsta östgötadialekten.
O maj godd vilken människa!

/Lindex

Ozzy sa...

Jag känner till din fotfobi ach zo väl kära Lindex. Tänkte faktiskt på dig direkt när jag blev bjuden och han sa klädsel mysbyxor. Och fina fötter. Ach, icke en fest för Lindex. Tänkte även på dig väldigt mycket igår när jag var där, speciellt när jag satt med foten i den främmande mannens knä och han filligrejsade in kräm MELLAN MINA TÅR!

Anonym sa...

Det där låter ju helt sjukt! Fot-fest!!! Sånna människor borde låsas in.

Katarina sa...

Roligt inlägg! När man läser det, har man det svärt att tro ibland att man kan göra såna saker på folkhögskola.