söndag, april 15, 2007

Ibland är det svårt att komma på klatschiga titlar. Det enda jag kom på var "En nattkorv tack", men sen tänkte jag att hur många har läst "mannen som

m slutade röka, och i så fall, hur många minns att de gör nattkorv där? Så, nu vet vi dessutom hur många tecken man kan använda i titeln. Och här är titeln på detta inlägg slut. Och nu börjar inlägget. Tataaaaa


På grund av kombinerad lättja-pluggångest-stress har jag inte lyckats handla mat på flera dagar. Så det gjorde jag nu. Halv elva på söndag kväll. En jättekorg med grönsaker och ägg och allt möjligt.

Det var weird.

I dörren stod en dörrvakt som gav mig en misstänksam blick. "Vad gör du här din lilla skumma tjej, handla mitt i natten?! Skulle inte tro det, råna, det är vad du ska göra". Och sen förföljde han mig sporadiskt.

Jag funderade lite över vad det var för typ av människor som handlar mitt i natten. (Jaja mitt i natten är väl en överdrift men sent som fasen i alla fall!) Fick för mig att det skulle vara antingen a)fulla människor som gått fel, b)ensamstående unga människor typ mig, eller c)psykiskt sjuka människor som inte vet var de är nånstans.

Ack så fel.

I grönsakerna gick en medelålders man. Med vagn! Han skulle handla mycket. I mitt huvud blev han en skiftarbetare som skulle storhandla till familjen. I osten mötte jag en kvinna typ 40 drygt som såg ut som om hon letade efter en speciell ingrediens. I Ozzys fantasi hade hon gäster hemma, och just när de skulle avnjuta desserten insåg hon att hon missat att köpa... ja vad det nu var. Och så sprang hon ner till närlivset, dvs gigantiska Konsum Avenyn eftersom hon förmodligen var tätare än tätast och bodde ovanför osv. I kassan stod en mycket ung kille, max 18 bast, och postade stora brev och pratade om hur viktigt det var att han fick poststämpel idag. Och så jag. Och så en jättetrevlig kassörska som fnissade när jag gäspade och sa att hon också var trött. Och den smygande vakten.

Fast på vägen ut mötte jag en sån som jag. Ung och ensam. Fast kille. Vi tittade på varandra. Antar att vi tänkte samma sak.

"Vad är det för typer som handlar så här sent egentligen? Ah, en sån som mig. Fast annat kön."

Sen föreslog jag giftermål och han sa ja och sen hoppade han upp på min pakethållare och vi cyklade hem och vips hade vi 2-3 barn och ett mysigt hus på min gata i stan och hela världen var inbäddad i rosa vadd.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Har jag aldrig spelat Nattkorv och polka med Siw Malmqvist för dig?

Lindex

Persilja sa...

Ragga på Konsum, men Ozzy, nu får du väl lugna dig!!!

syrrans granne sa...

Nu tror jag att du lever i Fantasien. Åtminstone om du lever inbäddad i rosa vadd. Det kan definitivt inte vara på riktigt.

Ozzy sa...

Lindex: Mycket troligt.
Persilja: Jag har hört att det är världens bästa ragg-hak!
SG: Jag kommer inte på nåt fyndigt att svara.

Anonym sa...

Kolla speciellt in frysdisken. Vilka är det som köper mest micromiddagar tror du? Mitt tips är i alla fall singelkillar.

Lindex

Ms D sa...

Jag handlade runt 18-tiden idag. Det kändes konstigt. Ovana I guess... Softast att tråkhandla på "natten". Inga sockerberoende skrikande småbarn som klänger på sönderstressade malätna föräldrar i ändlösa kassaköer tex... :)