söndag, april 15, 2007

Hej och hår

Idag gick det inte att blunda för den längre.

Min verkliga ålder:

75.

Min verkliga rastillhörighet:

Grävling.

Skulle sätta upp håret för att gå ut i solen och sätta mig bland alla brötiga människor från olika nationaliteter som invaderar gräsmattan och försöka plugga. Och vips. Grävling. Darn tänkte jag. Jag skulle ju färga håret redan i fredags, men då var jag fullt upptagen med tv-tittande och självömkan, och glömde helt totalt bort grävlinglooken.

Så igår när jag skulle hasta iväg till möhippeworkshopen så såg jag grävlingen igen. Darn! Lyckades dölja den till viss del medelst snedlugg. Fast benan var snarlik en askkopp, men jag tänkte att om jag bara pratar med korta personer så ser de inte utväxten.

Tramsebyxan är dock nästan två meter lång.Jag kommer härmed ut ur garderoben. Eller grytet. Ich bin ein grävling.


Men va fan, blir man dissad bara för att man ser ut som en grävling så kanske man ska söka sig till dito grävlingsvänner istället tänkte jag och vandrade iväg på workshop för att sedan gå på den nu världsberömda fotfesten. (Jag fick för övrigt i panik rota igenom kostymförrådet i jakt på annat klädesplagg att gå på fest i, eftersom det lilla linnet jag hade på mig under möhippan långsamt antog en doft av you know what. What's the deal med gamla kläder som luktar päckel fast de är nytvättade?! End of sidospår.)

Well hur som helst. Idag kikade grävlingen fram rätt rejält, så det var bara att bita ihop och plocka fram grejorna.

Vet ni hur svårt det är att färga håret i nacken på sig själv?

Jag har nu bruna fläckar runt tatueringen, i nacken, på öronen, i pannan, på benen samt halva badrummet. Själva proceduren var skräckblandad förtvivlan. Jag är tamejfan helt grå. Antal bruna strån på Ozzys huvud: 0. Eller ja, det kan ju finnas några i nacken, men det har jag ingen aning om. Jag vet inte heller om jag har lyckats färga håret i nacken. Jag kör varianten "göra i, göra runt, håll tummarna".

Ännu en sak det är bra att ha kombosar till. Bästa färgningstiden var när jag bodde med Tony, the gay of gays. Han tyckte det var jättekul att färga mitt hår. In return fick jag vaxa hans bringa. Vilket var galet komiskt. Jag fick sminka honom också. Minst lika skojigt. Ozzy leker sminkdocka med sin bögpolare.

Vilket liv jag levt.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Äh! Du är inte 75. Om om du är 75 så är du en mycket pigg sådan. Men jag är helt hundra på att du inte är 75. Åtminstone inte hela tiden...
/P

Anonym sa...

jag är också grävling. i alla fall tills imorrn vid den här tiden för jag har hårfärg hemma nu....

jag avskyr att färga håret på mig själv. önskar att nån annan kunde göra det åt mig.

/vandrarvild som inte orkar logga in

syrrans granne sa...

Ja, det är ett fantastiskt liv. Synd bara att du är 75 och snart trillar av pinn. Det hade jag inte riktigt räknat med.

Grävling. Tog lång tid att fatta för stackars hjärnan, det där. Men nu fattar jag. Tror jag.