söndag, mars 25, 2007

Öppet kärleksbrev till byhålornas korvmojjar

På grund av lyckliga (kalas) och olyckliga (försening) omständigheter hamnade jag idag utanför Harrys korvbar i en mycket liten och hålig håla någonstans i Sverige. Eller Korrys harvbar som vi benämnde den då jag bodde någonstans i närheten av denna håliga håla.

Korvkiosker är verkligen ett stycke Sverige.

Köpte en luffare. (Bröd med mos - Ozzy äter inte grisar)Tjejen i korvmojjen var überkäck och trevlig.

Satte mig... på den stora parkeringen som omger Korrys harvbar. Det fanns st 2 såna dära bord-bänk-i-ett. Jag satte mig. Helt ensam. Öde.

Det bränner förbi några finniga tonåringar på moped.

Strax därpå svänger en bil in. Hör inte vad han beställer, men efter en stund hör jag hur hon som jobbar i Korrys med hallåjaegötteborrrrgarenästanhumortonfall: Får du ingen mat hemma ellerrrr? Hon säger det inte med ironi i rösten. Det är äkta.

Funderar på om den repliken hade kunnat låta så genuin i låt säga en håla nära Stockholm.

Blir snorig av att sitta ute och trycka i mig käk i rallyfart. Ber om en extra servett. Tjejen i korvmojjen ger mig så gärna sååå en servett.

Jag antar att det jag vill säga med det här meningslösa inlägget är

Korvmojjen må aldrig dö! Bevara korvmojjen!
2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte alls ett meningslöst inlägg. Det hade aldrig kunnat vara så i Stockholm, där kan man inte ens köpa hälften av varje. I går blev jag omsprungen av två damer som i raketfart skulle bränna in en godisaffär i Göteborg. Gubben som hade den stod utanför. Ena damen frågade: Har du stängt. Varpå gubben svarade med skojig göteborgsstämma: Det är ingen faaaaara. Sen gjorde han en sån där gest där han klppade sig på knäna vilket jag tolkade "ta det lugnt". Det hade heller aldrig kunnat hänt i Stockholm
/P

Anonym sa...

Harrys Korv Bar Ligger i en liten ort som heter Stora Höga vilket ja bor i. Hängde mycket på korvan förr håller med bevara korvmojjen;)