Var nyss i affären. Utomhus för första gången sen i onsdags. Det var lite Fear and Loathing in Las Vegas över det. Jag var helt svajjig, gick omkring i affären, visste inte riktigt vad jag köpte. Men nåt var det, för det gick på nästan trehundra spänn. Bland annat köpte jag... persikohalvor. Hur ofta äter man det? Persikohalvor, efterätt à la barndomen. Och vips flyger alla nostalgiska maträtter förbi
Plankstek
Grönpepparsås
Nyponsoppa och glass
Persikohalvor/fruktcoctail med vispad grädde
Pepparbiff
Fondue
Fläskpannkaka
Räkcoctail
Lövbiff med pommes frites och persiljesmör
När jag kommer hem blir jag totalt matnostalgisk och rotar fram Vår kokbok, tryckt 1975 som jag ärvt av farmor. Hittar de här bland annat:
Spätta stekt som i Florens
Sjusärdeles makrill eller sill
Mjölkdrinkar - Milkshakes tur att de översatte..?
Vår kokbok à la 1975 består av 640 sidor. 100 av dessa sidor är rena köttrecept. Sen tillkommer ju då korvrecepten, fiskrecepten och fågelrecepten. Grönsakrecepten är totalt 100 sidor, och består mest av sallader och fyllda paprikor. Tiderna förändras. Samtidigt kan man läsa i den 100-sidiga faktadelen om exempelvis övervikt och bantning. Man ska äta energisnålt och röra på sig. Inte mycket som ändrats där.
Önskar jag hade scanner så ni kunde få se bilderna. Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. Olika smörrebröd à la 50-tal. Persiljesmör på biffarna.
Ah. Ljuva dåtid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Köttrecept låter bra, tycker jag. Det vill jag ha! Hur lagar man kött egentligen?
Fast nu med den nya köttkraften lär ju priserna stiga ohyggligt, så det kanske inte är någon idé.
Du kan fota av och visa! Behövs ingen skanner!
Skicka en kommentar