måndag, mars 05, 2007

Living next door to Brontosaurus Rex

Jag har fått grannarna from hell. Har nu bott här i drygt en vecka. Har hittills fått *programmerad röst* NOLL nätter utan störd sömn.

Igår fick jag fan spel. Vid elva börjar hallaballooot next door. Ozzy väntar till halv tolv för att inte vara en surbitch, även om det ska vara tyst klockan tio enligt svensk lag. Ozzy har öronproppar. Halv tolv. BÅNK BÅNK BÅNK i väggen. Ingen reaktion. Tio minuter senare. BÅNK BÅNK BÅNK! Ingen reaktion. Nånstans runt tolv kör jag tredje bankningen, som nu är så hård att handen blir mos. Ingen reaktion. Suck. På med kläder. På med skor. För grannen bor i trappuppgången bredvid. Upp för alla trappor. Ut. Nerför alla trappor. KNACK KNACK KNACK. Snubbe öppnar. Jag ser direkt att det är han som är den beryktade Brontosaurus Rex. Han pratar med en stämma starkare än dubbel espresso. Väger troligen 200 kilo vilket förklarar alla klampljud som väcker mig. "Hördudu, jag försöker sova på andra sidan väggen. Har bankat i väggen tre gånger utan reaktion. Ni får tänka på att ta hänsyn, du körde loss i onsdags natt klockan ett också." Upp för trapporna. Ut. In. Ner för trapporna. Hemma. Någon skillnad?

Nej.

Sitter och stirrar framför mig i tio minuter och börjar nästan grina. Funderar på att sova i soffan i vardagsrummet istället. Gör ett nytt försök med öronproppar. Lyckas slumra till. Ända tills halv två när ett bankljud typ "vi bygger bokhyllan Billy" väcker mig. Bankar igen. Lite tystare möjligtvis. Lyckas till slut slumra in vid halv tre.

Vad gör man?


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ringer störningsjouren?
Spela in honom och spela upp för värden sedan, han kan bli vräkt.
Eller låna en decibelmätare på kommunen.

Anonym sa...

Det är bara att ringa bängen. Nu har du ju gjort vad du kunnat. Du gör förmodligen resten av grannarna en tjänst också.
Annars har jag en jättestor yxa. Den kan du få låna, men prova med jouren först…
Lider med dig, har själv haft grannar som spelat The Boppers på högsta volym halva nätterna. De körde samma låt om och om igen, dessutom. :-(

Anonym sa...

Ytterligare nån sorts liv:

minnesbanken.blogspot.com

Anonym sa...

Iiiuuuh!
Jag har också stökiga grannar - men de är såååå snälla dagtid och hjälper till med vattenläckor och gud vet allt! De har bara helt andra vanor än jag. Vid 23-tiden har alla barnen i hela huset högljudd lek på gården. Och på morgonkvisten - en timme innan solen går upp (vilket f.n. är strax efter 6) stönar böneutroparna sin melodi över stan. Man blir crazy. Fast sen kommer jag på att jag är utomlands och att allt är annorlunda här. Synd att din granne är brontosaurusrexusintegilla, annars hade du kanske kunnat låtsas att du är på utlandsäventyr...

KuriÅsa sa...

Ja det kanske får bli bängen nästa gång... Fast... han spelar ju inte hög musik liksom. "Polisen, kan ni komma, min granne går tungt!"

Det är tur att min granne i alla fall är otrevlig så jag kan tycka genuint illa om honom. Vilket dilemma att ha snälla störiga grannar som man inte kan med att klaga på. Allvarligt förresten Borås, har du flyttat till Arabien eller wazup?

Anonym sa...

Arabien, yes indeed!
Men nästa hållplats är norden.