onsdag, mars 28, 2007

Förresten!

Efterlyses: Sätt att laga lax på som inte är såhär:

Salta, citronpeppra och kör i ugnen
Salta, cayennpeppra och chilia och kör i ugnen
Salta, peppra och knö på en gegga av yoghurt, fetaost och rosmarin och kör i ugnen
Salta, peppra och smeta på senap och kör i ugnen
Cutta upp i småbitar, krydda med något av de två översta och fraja i stekpanna

Det får inte ingå mjöl eller honung heller. Eller annat gi-ovänligt.

För övrigt så har jag just hittat lite nya neggos och possos i nya lägan

Posso:
Det går väldigt mycket fortare att städa denna än den förra
Det ligger inte en massa långa Jakob-hår överallt
Det blir mycket mindre disk för köket är så tråkigt så jag lagar ingen mat

Neggo:
Det är en stor gräsplätt utanför med två fasta grillar. Där är det grillpartaj varenda kväll så man kan inte ha öppet för då luktar hela lägan brandrök
Det ligger på första våningen så man kan inte ha öppet på natten för då hoppar mördare, våldtäktsmän och katter in
Det är sol hela morgonen så det blir skitvarmt på morgonen
Det finns ingen fantastisk liten solplätt att sätta sig på i närheten

Jag saknar verkligen balkongen i förra lägan.

Nu måste jag kolla till chilicayennpepparsaltlaxen som står i ugnen.


3 kommentarer:

lina sa...

gå in på tv4 o sök på thailaxsida. mumsigt gott o enkelt

syrrans granne sa...

Du måste verkligen komma hit någon kväll så du får grilla under drägliga förhållanden.

Anonym sa...

Frys först, sedan tina (för att döda ohyra i fisken).
Tärna i lagom bitar, på med en massa citronsaft (eller annan syra av valfri sort).
Låt stå så att fisken koagulerar.
Gör en gazpacho och ha i fisken.

Lågt GI som du önskade, faktiskt paleolitiskt också om du struntar i att ha på salt i soppan!

/Peter