torsdag, mars 29, 2007

Hur sätter man titel på det här?

Jag är sjukt dålig på att hålla mig till ämnet när jag bloggar. Ett riktigt bra blogginlägg avhandlar ett ämne enligt Ozzy. Så, här kommer ett mycket tydligt exempel på hur man inte ska skriva.

Brontosaurus Rexgrannen är helt vedervärdig. För han väsnas liksom... finstilt? Eller vad faen ska man kalla det? Om nån spelar musik eller instrument eller borrar, då kan man lätt säga "lägg av med det där, jag försöker sova", men hur säger man "kan du gå lite lättare med fötterna och stänga skåpsdörrarna lite försiktigare"?

När jag blir upprörd blir jag så galet dålig på att uttrycka mig. Helst skulle jag vilja springa över till grannen och vråla "hörrudu din jädra Brontosaurus stek ägg!" (stek ägg var av någon anledning en mycket grov förolämpning under min tonårstid. subba stek ägg. stek ägg?! what?! why?! förf.anm.)

Och vad in gods name ska jag välja för andra inriktning? Det börjar bli bråttom. Svenska 2? Historia? Samhällskunskap? Gimme tips!

Trodde jag skulle veta vad jag ville efter 2,5 år på lärarhögskolan. Och det vet jag ju i och för sig. Jag vill läsa på högskolan för resten av min liiiv.

Gårdagens längsta teckenspråkskonversation: Ozzy: Fint väder! T (döv kille i klassen): Ja, skönt!

Sen dog det. Jag kan ju fan ingenting. Men vi andra började prata om "hur tecknar man det och det och det". Så där satt T och såg oss säga choklaaaad. Gott. Kaffe. Sen sa jag till T: Choklad jag i väskan. Gott.

Stackarn. Vilka torftiga samtal han får uppleva. Teckenspråk borde fan vara ett ämne i skolan. Vad får man mest användning för i livet liksom? Räkna algebra eller kunna prata med döva? Fast... det är kanske för att jag inte har matte som jag tycker att algebra är helt menlöst. För jag tycker ju att det är livsviktigt att ha läst en klassiker. Men det tycker kanske inte matematikerna. Man kanske skulle uppmana till krig mellan ämnena?

Vandrar vild som jag tipsade om igår har myntat ett bra uttryck för ovanstående fenomen. Tangentbajs. Ja, hennes blogg var skojig idag också. I think I will be a stammis.2 kommentarer:

Podda sa...

För att fortsätta göra som man inte skall göra, här har du ett tips på vad du kan göra med lax:

Mal laxen (rå, i mixer typ, passa på att pressa i någon annan fisk, torsk kanske...) med vispgrädde (inte för mycket för det kan bli konstigt i mixern, som smör), ett ägg, lite lök (lite!) och kryddor som du prefererar.

Stek som pannbiff eller koka i små bullar i fiskbuljong (som du sedan kan göra sås eller soppa av...)

Bye bye ses ikväll!

Ozzy sa...

Hmmm nr 1: Undrar om inte jag testat att göra biffar nån gång som blev jäkligt sega... eller var det kyckling...

Hmmm nr 2: Ikväll?!?! Har jag missat nåt? Eller tänkte du kanske att jag bara kollar bloggen en gång om dagen? För i så fall blir ju ikväll = fredag kväll, och då ses vi ja. Om inte... så är jag kokt.