lördag, mars 31, 2007

En helt nyyyy väääärld

Alltså killar som springer omkring och flörtar med en fast de inte är intresserade borde få ett kok stryk.

Så, det var dagens avreagering. (avreaktion?)

Och nu till något helt annat.

Min nya hobby är en helt ny värld för mig.

Pardans.

Pardans till swingjazzband.

Pardans på lokal.

Ingen är full. Det säljs inte ens alkohol. Jo... lättöl och mellanöl tror jag. Fast nästan ingen köper det. Alla är trevliga och glada och pratar med varandra. Ingen får fyllenojja och slåss. Ingen sitter på toan och gråter. Ingen fylletafsar. Istället dricker man vatten, tar på sig bekväma skor och svettas ihop en hel kväll.

Och pratar.

Och pratar när man dansar! Jättekonstigt.

Och när man inte dansar sitter/står man som en panelhöna och väntar på att någon ska bjuda upp en. Fast oftast gör de inte det, så man får SJÄLV bjuda upp någon! Och DET, mina vänner, är INTE LÄTT när man är blyg-Ozzy. Men, jag gjorde det. En gång. En skitasnygg kille dessutom. Ser lite rockabilly ut. Snygg stajl. Ozzys favvostajl.

Och så dansar man.

Pardans.

Det är ju ganska närgånget med pardans alltså. Mage mot mage. Ben mot ben. Håller händerna. Man blir svettig, och danspartnern också, men det skiter man i och lägger gladeligen armen runt partnerns plaskvåta rygg. Och ibland när man snurrar runt så får man svettskvätt från killen i ansiktet. Fräscht? Who cares.

Och sen när man dansat ett par låtar är man så svettig och varm så man måste gå ut och ta en nypa frisk luft. Och då tar man en nypa frisk luft! Inte en nypa cigarettrök! Jag tror jag såg en enda rökande person igår. Att jämföra med fylledanshak där rökrutan alltid är fullknökad.

Och när klockan är tolv och bandet slutar spela tar folk sitt pick och pack (extraskjortor (folk byter skjortor under kvällen pga extrem svett!), vattenflaskor mm), byter skor och vandrar hemåt i natten. Trötta som fan. Av utmattning. De enda som raglar och inte kan gå rakt är de som har fått skoskav.

En helt ny värld!


1 kommentar:

kontakt sa...

Det låter som lindy hop, det där. Fast lindy är väl sällan särskilt mycket fysisk närkontakt?