måndag, februari 26, 2007

trööööööööött but alive

Sisådärja.

Då skulle man ju kunna tänka sig att det var färdigflyttat nu då.

Nä.

Utanför dörren, i smutten under trappan har jag travat ett ton möbler som skall förvaras nånstans på hemlig ort, dvs mitt gamla förråd, Björns nya. Sen måste jag dessutom bära sakerna som står i hans förråd, som är mina, hit. Dessutom har jag glömt (läs inte orkat) flytta telefon och byta adress, så jag är ganska okontaktbar.

Jag lever i Limbo.

Har i alla fall kommit lite, lite, lite, lite, lite smått i ordning i nya lägan. Och har redan listat dess fördelar och nackdelar jämfört med förra. Tyvärr fler nackdelar än så länge, men det är ju bara tills man vant sig.

Hurra för:
Det är ingen annan som bor i mitt hem. Bara jag!
Det är bokhylla hela vägen över fönstrena som man kan ställa massa massa tunga böcker på!
Den är liten och mysig.
Den är lite som... da crib. Man går liksom ner, ner, ner. Sen kommer man till mig. Och jag är ensam på det här våningsplanet. Längst ner. I underjorden. Typ. Det är mycket märkligt med tanke på att jag har jättemycket utsikt genom alla fönster.
Det finns tv-uttag i bägge rummen!

Nej för:
Översta lådan i köket är ingen låda. Det är en läbbig gammal skärbräda. Vem använder skärbrädor som finns i inredning? Och som, i detta fall, troligen funnits här sen tidigt 70-tal? Not this girl!
Det finns ingen given städskrubb. Får antingen ta hallgarderoben eller en garderob i mitt rum. Dumt.
Man kan inte ha toadörren och dörren till sovrummet öppna samtidigt. Så man kan liksom inte springa smidigt mellan tjotta och sovrum. Man måste öppna-stänga-öppna-stänga (kissa) öppna-stänga. Det blir sex dörrmovements på ett toabesök.
Det bor en klampare from hell ovanför.
Det är jättemycket fönster. Trevligt ibland. Men i detta fall finns inga persienner. Så jag måste tjacka sisådär... 6 meter skitatjock gardin. I nuläget har jag Björns kvarglömda, icke så tjusiga gardiner. Mosaikmönster à la 80-tal.
Internetuttaget sitter inte alls där man vill ha datorn. Verkligen inte. Det sitter där man vill ha sängen. Där alla vill ha sängen. Björn hade också sängen där. Så nu har jag en internetsladd dragen på diagonalen tvärs över hela rummet. Fiiiiint. Och braaaa.

Jaha. Nu orkar jag inte skriva mer idag.


2 kommentarer:

cicci sa...

blir sketanyfiken!

Rim of Sweden sa...

Hejja Ozzy! Duktigt att flytta i snöstorm och överleva. It's a whole new era! Fast visst väger: "Det är ingen annan som bor i mitt hem. Bara jag!" tyngre än de gamla skärbrädan?!