måndag, februari 19, 2007

Med musiken vandrar minnena sin egen väg

Nu när SRX är nerlagt så är jag hänvisad till P3 Svea som webkanal. Där får man höra mycket bra. Och en del... inte så bra. Nu spelade de en Lars Winnerbäcklåt. Jag tyckte han var bra 1995. Men skit samma, grattis till de som tycker att han fortfarande håller. Poängen här var att det var en textrad som jag VERKLIGEN undrar över.

Sjunger han...

Den vinner som är träd?

Det fick mig att tänka på när jag sökte Teaterhögskolan i Luleå. (hurr burr rysningar)Många konstiga saker får man göra när man söker diverse teaterskolor. I Luleå fick vi först läsa en dikt. Sen fick vi ett musikstycke. Och två timmar. I grupp. Vi skulle gestalta en... tågstation tror jag att det var. Till musiken. Yes! tänkte jag. Min grej! Fysisk teater är ju det jag kan. Och gruppen funkade rätt bra, vi fick till en sjysst scen. Kommer inte alls ihåg vad den handlade om, men jag minns att det var en tjej som inte bidrog med något alls till själva skapandet av scenen. Hon var parkbänk. Sen var hon ståbas också tror jag.

Hon vann. Den enda i vår grupp som gick vidare.

Den vinner som är bas.6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad heter låten då?

Anonym sa...

Sååå typiskt att den passiva vinner. Alla är ju så upptagna med att vinna de övriga motståndarna. Se bara hur det gick för Jerker i Robinson, eller Moderaterna i år.

KuriÅsa sa...

Jag hatar passiva vinnare. Grrr.

Vet inte vad låten heter eftersom jag slutade lyssna på Winnerbäck typ '98. Men texten går "den vinner som är träd, den förlorar som ger opp" OPP! Farbror Winnerbäck!

Anonym sa...

är du säker på att han inte sjunger den vinner som är rädd?

Anonym sa...

Nu har jag kollat. Texten går: Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.
Det är en bra låt.
Ilby

Anonym sa...

haha...den vinner som är träd...sjukt roligt...synd att det inte var så..