torsdag, februari 08, 2007

Eko i Ozzys hjärna

Nähä

Hjärnan tom


Ibland när hjärnan är tom så funderar jag på att lägga ut nån av mina dikter i bloggen. Men...


Jag har lite problem med att jag skriver dikter. Det låter så... fjortis. Och pretto. Fast mina dikter är inte pretto, mestadels är de jätteskojiga. Men det känns ändå pretto. Och fjortis.Och nu blir det riktigt svensknördigt. Skitnördigt.


Jag ska också ta hjärntomhetspaustillfället i akt och protestera mot pronomenet "de". Jag är ju svensknörd. Och vet att man ska skriva "de" i skriftspråk fast att alla säger "dom". Men JAG HATAR "DE"! Måste man skriva "de" bara för att man är svenskafröken?


Ska trycka t-shirts.


Våga vägra pronomenet "de".


Förresten så gjorde vi under kursen "språket som system" satslösning på en av lärarna given text. "I stjärten = rumsadverbial". Vi funderade på att trycka det på t-shirts.


Ibland är det fan gött med akademikerhumor.6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kom inte in på din blogg. Läget blev nästan akut. Förutom allt skoj du skriver kunde jag heller inte komma åt alla bra bloggar som du tipsar om här...
Borde kanske göra lite bokmärken.
Men nu kom jag in igen, tur.
Ilby

Anonym sa...

Hahahaha! Du är rolig!

Jakob sa...

Jag måste bara inflika att jag älskar "de" och "dem". Jag skriver aldrig "dom", det är nätt och jämt så jag ens säger det.
Om man tycker det är dumt att skriva "de" och "dem" när man säger "dom", måste man väl också säga att man ska skriva "ock" i stället för "och", och "dej" och "mej" i stället för "mig" och "dig".

Ozzy sa...

Jag röstar ja till dej och mej, men nej till ock, eftersom det har en annan semantisk betydelse än och. Men, ja. Fram för ljudenlig stavning säger svenskfröken!

Anonym sa...

Men man kan inte skriva sej och mena sig. För sej är en fisk!
Journo-Ilby

syrrans granne sa...

Jag röstar i vanlig ordning för urs, ärs, durs och eventuellt även rurs. För övrigt får ni göra vafan ni vill med språket.