tisdag, februari 27, 2007

Lägesrapport

Dagens lägenhetsplus: Det finns en stor spärr i ytterdörren, så man kan köra dubbellåst! Bra för små mörkrädda Ozzysar.

Dagens lägenhetsplus 2.0: Besökskatten! Höll på att skita på mig första gången det hände. Jag bor ganska, för att inte säga jätte, långt ner. Markhöjd på sin höjd. I alla fall så nära mark att katt kan hoppa upp och sätta sig på Ozzys fönsterbläck. Värsta söta kissen! Hade jag inte varit så sjukt allergisk hade jag släppt in den och så hade den fått bo här för resten av sin liv. Nu får hon (han?) sitta på utsidan och jama till svar när jag pratar med den. Idag var besökskatten med mig och hängde upp gardiner (se dagens lägenhetsfynd) tixempel. Mycket trevligt. Fett plus.

Dagens lägenhetsminus: Trodde det var inbillning först. Men det är sant. Man måste sätta på både handfatskranen och duschkranen för att få varmvatten i badrummet.

Dagens lägenhetsminus 2.0: Det är högre till taket i badrummet än i förra lägan. De fantastiska duschdraperierna är för korta! Skiljer en dm minst!

Och nu blir det totalt ointressant för alla som inte tycker shopping, inredning och sömnad är kul. Er rekommenderar jag att hoppa över dagens lägenhetsfynd och scrolla ner till den smaskiga detaljen.

Dagens lägenhetsfynd: Behövde gardiner till fem meter breda fönster, som dessutom skulle funka som mörkläggningsgardiner. Som dessutom skall matcha det rödsvartguldiga thaitemat jag har i sovrummet. Hittade ett hyfsat tyg. Det kostade... 200 spänn metern!!! Gånger sju meter likamed 1400 kronor. För bara tyget! Nä. Det här går inte sa jag. Det får bli nåt fult IKEAtyg. Men för säkerhets skull knata jag in på Indiska för att bella om det fanns nåt där. Hoppla! Rea! På julgrejor! Färg på julgrejor? Rött och guld! Och titta, gardinkappor! Som är för smala för att täcka hela fönstret. SKIT! Men titta, det finns fyra! Som jag kan sy ihop! Hurra! Vad kostar de? 40 spänn per kappa! Så istället för 1400 bidde det ihopsydda (inte dösnyggt, men duger LÄTT till det priset) för totalt 300 spänn med tråd och gardinband och sånt. Oh jäh.

Förresten, kan man sy ihop två randiga duschdraperier till ett? Med vanlig tråd? Utan att tråden dör? Eller draperierna ser kokobello ut?

Dagens smaskiga detalj: Tji! Skulle bara kolla om nån scrollade ner. MOahahaha.

Det blir dagens snaskiga detalj istället: Idag hyllar vi (vi? jag och mina andra fem personligheter?) Brollans födelsedag på distans genom att förtära en påse SNASK till pluggandet (pluggandet? ja... strax!) istället för att äta frukt. Man måste alltid hitta anledningar. Snart, så fort jag fått ordning på köket, ska det bli ordning på käket.

3 kommentarer:

Rim of Sweden sa...

Visst är det härligt när man låter bli att köpa nåt för att man inte har råd, och sen genast hittar något nästan likvärdigt för en bråkdel av priset! Yay för reafynd!

moa sa...

kan du inte sänka duschdraperipinnen? Annars kan man köpa en sån på IKEA för en billig penning och sätta den under den gamla stången och vips så är duschdraperiet lagom långt igen.

Ozzy sa...

Ah! Smart med köpa extrastång! Dumt att jag lämnade kvar duschdraperiringarna i förra lägan. Och att jag köpte nya, små små s-krokar istället för ringar. För i nuläget är det en liksom... list i taket med små små öglor i som man ska knö in ringarna i. Går icke. Små s-krokar går. MEN, det blir nog en ny stång helt enkelt. Fänk jo får dö tip Moa