torsdag, augusti 26, 2010

Vill jag ha detta?

Går upp i hyfsad tid för att förbereda mig för dagens anställningsintervju. Till ett jobb som...

plockar fram viskrösten... (jag inte vill ha!) Tror jag. Det kanske visar sig att jobbet är mer fantastiskt än vad jag tror, och att jag med min extrema kompetens kan putta upp lönen lite. Fast det kändes inte som om det fanns utrymme för det. Idéell organisation som jobbar för en god sak. Jättebra. Men också jätteslitigt och dåligt betalt. Så... jag vet inte. Men (jag tror inte jag vill ha det!)

Säg det inte till nån. Speciellt inte till Arbetsförnedringen.

Alltså. Jag är som klippt och skuren för det här jobbet. Hålla i trådar, åka runt i skolor och informera om verksamhet, nätverka med kultur- och idrottsföreningar, söka bidrag... Blärk. Söka bidrag. Säger jag bara.

Hur som helst. Nu måste jag förbereda en presentation av mig själv på 5 minuter. "En ärlig presentation som beskriver vem du är med både ”utvecklingsområden” och självklart dina styrkor. Vi vill veta hur du ser på dig själv; vad du anser dig ha för yrkeskompetens och vad du tror att du kan bidra med på XXXXX, vad just du tar med dig hit, om du skulle bli aktuell för tjänsten." En svår uppgift när man inte brinner för jobbet.

Och jag svär. Jag kommer få det. För när jag inte bryr mig riktigt så är jag... för jävla bra. Avslappnad, trygg och självsäker. Men vad gör jag om jag får det? Börjar jobba heltid och lägger allt vad skriva och drömmar heter? Eller... tackar nej? Får man det? (Klart man får, jag får göra vad jag vill i livet. Jag bara undrar vad Arbetsförnedringen säger om det. Ska jag istället försöka vara ointressant och kass så de inte anställer mig?)(ELLER SKA JAG BARA GO WITH THE FLOW HALLÅ!)


3 kommentarer:

Cicci sa...

Ärligt så tycker jag verkligen inte att du ska tacka nej om du får det. VEM tackar nej till ett heltidsjobb?? Härom dagen undrade du om du behöver struktur i din tillvaro. Svar-JA!
7-16,9-18-jobb kanske inte alltid är det roligaste som finns men, bara gör det! skaffa dig rutiner,tider att passa,nya kontakter,LÖN. Det behöver inte betyda att du ska lägga dina hobbies på is utan gör det åxå,på fritiden. Det kanske rent av ger MER!
Vi e fan snart 40,och man kan ju inte bara leka hela livet...så ser sanningen ut. pretto kanske men man ska ju ha råd att leva som gammal med.
så, ut o jobba me sig! Det kommer du bara att må bra av :-D

KuriÅsa sa...

Varför kan man inte leka hela livet? Jag anser inte att man ska spendera 40 år av sitt vuxna liv med något man vantrivs med bara för att kunna leva gott efter 65. Om man ens lever då. Det låter som om du har ont av att jag har ett roligt liv där jag gör vad jag vill, och att det är du som tycker att jag behöver struktur, inte nödvändigtvis att jag behöver det.

Jag blir ärligt faktiskt förbannad av din kommentar, även om jag vet att den kommer av kärlek. Ja. Pretto. Jag sitter hellre som fattig pensionär och ser tillbaka på ett lyckligt roligt liv än ett ekonomiskt vinstgivande tråkigt och deprimerande.

Anonym sa...

Kära Åsa.
Du har helt rätt. Du sprudlar när du är i dina rätta element. Jag upprepar: du har helt rätt! Cicci har fel. (vem ÄR hon..?)
Jag leker och har lekt hela mitt vuxna liv. Det betyder inte att jag inte sliter hårt, går upp tidigt på mornarna, jobbar sjukt mycket övertid ibland... Det betyder inte att jag inte har tider att passa, möten att komma till, ansvar. Det betyder bara att jag har tjofadderittansåkul som KuriÅsa kanske skulle sagt. Kul på jobbet. Som jag tjänar riktigt bra på. Som en gång i tiden var min hobby - som kostade pengar. Nu är det min goa inkomst. Så kan det gå. Herregud vilken tur att jag aldrig lyssnade på alla de där som undrade vad jag ville jobba med på riktigt. Som tyckte att jag väl kunde bli ingenjör? lärare? psykoterapeut? Jag känner massor med ingenjörer och lärare och terapeuter som älskar sina jobb, som är kreativa och duktiga och har kul på SINA jobb. Men jag skulle inte vara en av dem. Jag gör det jag är bäst på helt enkelt. Och det tycker jag att du ska göra också. Det lönar sig - i längden. You better belive it. Heja dig! Anna B.