torsdag, januari 25, 2007

Why me?

Jag drar verkligen till mig knäppgökar. Jag springer på så otroligt mycket knäppgökar på stan! But why?!

Häromdagen var det en snubbe som väste "bitch" till mig i frukten på Willys. Fast Maribe hävdar att det nog var jag som hörde fel, eller att han nog väste åt någon annan egentligen. Andra knäppgökar jag har råkat ut för är exempelvis snubben som gick framför mig och skrek en massa obegripliga saker en dag när jag gick nerför Eklandabacken. Han stannade med jämna mellanrum och stirrade på mig också, så till slut bytte jag sida. Då skrek han jättehögt "KVINNOR! KVINNOOOOOOORRR!" En annan gång såg jag en kvinna som stod i busskuren och kissade med byxorna vid fötterna. Hon trodde nog att hon hukade sig, som kvinnor gör när de kissar ute. Det gjorde hon inte. Hon lutade sig framåt, stod i 90 graders vinkel. I en busskur gjord av plexiglas. Med själva blomman riktad mot där allt folk stod. På grund av hennes 90-gradiga vinkel hamnade inte kisset en bit framför henne, som det brukar göra när kvinnor kissar. Utan rakt ner. På byxorna. Tragiskt.

Även idag drog jag till mig knäppgökar. Fast inte av den kalibern. Skulle gå på teater. Sällskapet blev tvunget att stanna hemma för vård av sjukt barn. Ozzy vill inte åka Kungsbacka ensam. Köpa kläder istället. Går omkring på HM. Och typ... en halvmeter framför mig går en kvinna och nynnar med i musiken som spelas i högtalarna. Jättehögt. Nynnar hon alltså. Efter en stund blir jag smått irriterad på hennes jäla sångröst och försöker liksom hålla mig i andra änden av affären. Men vart jag än går så befinner sig kvinnan max en meter ifrån mig. Köper allt jag håller i händerna utan att prova. Vill ju inte riskera att hon följer med in i provhytten och nynnar loss för mig. Går över till Kicks för att tjacka tjejfräschgrejor typ krämer och sånt. Och möts av... EN NYNNANDE KVINNA TILL! Inte samma! En annan! Som nynnar med i högtalarmusiken! Högt!

Varför drar jag till mig såna här? För jag hör aldrig om nån annan i min omgivning som är med om såna här saker lika ofta som jag. Eller är det så att det egentligen jag som är knäpp, och i mitt huvud hittar på dessa händelser? Eller är det så att en knäppgök kommer sällan ensam?

4 kommentarer:

Moa sa...

Åkte spårvagn med Johan och hans syster. Pratade om att jag hade haft ett snack med Colgatemannen, dvs studierektorn. Då vänder sig en (påverkad) man om och sluddrar något om att han hade varit lärare och om jag ville kunde han ta sig ett "snack" med studierektorn å mina vägnar. Jag tackade men avböjde vänligt, samtidigt som jag fick en olustig känsla av att det var en glimt av min egen framtid som jag sett i den förre, numera arbetslösa och påverkade, läraren.

Läskigt! Fast han var en riktig knäppis...

Anonym sa...

Du är inte ensam. Jag brukar själv råka ut för "knäppgökar". Men eftersom du bor på Sveriges framsida så kan jag berätta att min kompis råkade ut för tre personer på Avenyn, på väg till Eklandagatan...
En indisk före detta specialagent i Japan. En israel med elgitarr. En tysk turk som frågade chans.
Ilby

Ozzy sa...

Moa, undrar om han var knäpp innan han blev lärare eller om hans yrke gjort honom knäpp. För övrigt, hoppas du såg den tjusiga teckningen jag gjorde på colgatemannen i photoshop häromdagen. Ilby, jag tror jag har träffat den indiska specialagenten. Han går i min blogg under namnet hårdrockskinesen.

Anonym sa...

Coolt i så fall! Hoppas det blir dödskul på impron i afton, jag jobbar ju som vanligt och kan inte gå.... Buhäääää!
Ilby