tisdag, oktober 16, 2007

Estrellas krispiga skruvar med sting, vinn en telefon och ring

I tonåren fick jag och mina kära väninnor dille på att tävla i diverse produkttävlingar, till exempel "skriv en slogan och vinn en årsförbrukning av chips". Det var så ovanstående fantastiska slogan kom till. Den vann dock inte. Inte heller "Mandel och frukt, min favoritprodukt" drog ner några applådåskor. Min kompis Kakan aka Strutluvan som då och då kikar in och lämnar en kommentar här är däremot världsmästare i att vinna saker.

För ett tag sen vann hon en fitnesshelg i Spanien. (Eller Portugal?) Hon fick åka ner och chilla och gå stavgång i Spanien (eller Portugal) i några dagar. Grattis. Några veckor senare meddelar hon fnissande att hon vunnit en ny tävling. Två veckors språkkurs i Spanien. Raj raj Kakan åker ner och språkar i två veckor. Fast häromdagen tog hon guldmedalj i tävlingsvinning. Man kunde vinna premiärbiljetter till nån film. Kakan tävlar. Några dagar senare ringer de från tävlingen och säger att hon vunnit. "Så du ska åka till London i övermorgon." Baaaaa packa mammas kappsäck, åka iväg, gå på filmpremiär. Klä upp sig lite kanske. Åka till bion. Komma fram...

och inse att röda mattan är framrullad och kantad av åttatyyysen paparazzis. Och där kommer Michelle Pfeiffer. Med flera. Och där går Kakan och hennes syrra, röda mattan fram och Silviavinkar.

Fy fan va coolt. Jag förstår inte hur hon lyckas! "Jag skrev en slogan" är hennes stadiga svar.

Funderar på vad jag själv vunnit i mitt liv.

Singeln "Purple rain" på en musiktävling på mellanstadiet.
Diverse andravinster på diverse Lisebergshjul.
Faktiskt två stjärnvinster också om jag inte minns fel.
En såndär pubertal kukväxt. I en tävling i.... LUFTGITARR! (Och hur fan stavar man till gittarr? Ett eller två t? Kommer aldrig lära mig det jäla ordet.)
Klistermärke, reflex och kortlek från det antika radioprogrammet "September".
Jeansskjorta från det klassiska radioprogrammet "Metropol".
Diverse omgångar öl på diverse pubquiz.

Fast höjdaren (förutom kukväxten) var nog när jag och mina tre kollegor i "Lords of death" musikquizlag vann en hel omgång (8 quiz), hamnade högst på rankingen och fick... varsitt säsongskort på Liseberg. Ett år efter att jag slutade på Liseberg och fortfarande hade tyysen polare där som vräkte fribiljetter över mig. Bland annat mina tre lagkamrater.

Höjdare. Enträget gå på musikquiz varje söndag, hitta ersättare när någon är sjuk, lyssna igenom hela sin musiksamling för att vinna... ett frikort till sitt eget jobb.


6 kommentarer:

Stellan-Brollan sa...

Sedär. Jag har vunnit Europes senaste platta genom att hitta på coola hårdrocksnamn till programledarna i Morgonpasset. Helst ville jag ha en signerad t-shirt, men när skivan kom låg det en lapp i: "T-shirten är för liten för dig. Puss!"
Säkerligen skriven av Carina Berg.
Annars är jag rätt stolt över att jag vann en sovsäck efter att ha tecknat en smurf som duschade…
Gitarr stavas med ett t, fresten.

syrrans granne sa...

Gitarrrrrrr!

Lords of death tant j sa...

Hahahahaha, det var roligt. Mamma blev i alla fall glad över det där årskortet....

Ozzy sa...

Brollan - vad fick programmisarna heta? Och NÄR vann du sovsäcken? Gissar 80-tal.

Sg - för många rrrr

Och för er som inte vet så är tant Johanna typ ordförande i Lords of death. Sådeså! Ja det var humor. På hög nivå!

MsD sa...

T.o.m ersättarna var ju från nämnda jobb haha! Antiklimax I say.

Ozzy sa...

Sant! Hahahaha... The Irony!