söndag, oktober 14, 2007

Bandage - I love you

Jaha nu vet vi det också. Det gör ont som f-n att städa och diska med klämd pekfinger.

Surast av allt? Det SYNS inte att jag har skitont! Om man håller pekfingrarna bredvid varandra och talar om att man klämt det ena i dörren så ser man i och för sig vilket det är om man tittar noga, men det är inte sådär "shit vad har du GJORT?!", och det vet ju alla att om det är något man vill ha när man har ont så är det medlidande.

Inte plåster eller värktabletter.

Man vill ha tycka-synd.

Min mamma är världens bästa tycka-syndare. Ligger man hos mamma och är sjuk på något sätt så kommer hon in med jämna mellanrum och frågar om man vill ha något eller säger "usch, stackars dig" eller "usch vad sjuk du är" eller "usch vad jobbigt", och tittar på en med mucho medlidande i blicken. Och så får man ligga där och bara bli ompysslad. Sån mamma ska jag också bli.

Bästa medlidandet ever fick jag nog när jag hoppade på kryckor för några år sedan. Har ju kroniskt höftpaj, och just då blev det efter ett tag så illa att jag fick hoppa på kryckor en låååång period. Klasskompisarna hade medlidat lite lagom sådär innan. Undrat varför jag haltade och ylade varje gång jag skulle resa mig från en stol. Men, inga större utsvävningar. Förrän jag fick kryckor. Fast å andra sidan så blev ju livet också mycket jobbigare så fort jag fick kryckorna. Kunde inte bära mina egna grejor. Kunde inte öppna dörrar. Och så vidare. Å andra sidan hade jag ju mindre ont eftersom jag avlastade höfterna. Men det SYNTES att jag hade ont nånstans.

Kanske skulle ta och vira in fingret i bandage imorrn bara för att få lite tycka synd? Då syns det ju i alla fall att jag har ont. När jag tänker efter kanske jag måste i vilket fall... för det vette fanken om jag fixar att sitta och anteckna i två timmar med den här svullna pinkyn.

(Varför jag har ont i pinkyn? Klämde fingret i samband med pink. Läs föregående inlägg.)


4 kommentarer:

Rim of the World sa...

(...eller "bandet lämnade mycket i övrigt att önska".)

Sarisen sa...

*lyftade ögonbryn* Aj, fy vad jobbigt. Sånt göör ju sååå himla ont! Stackare...
*uppmuntrande* Tejpa ihop "pinkfingret" med fingret brevid, kanske det hjälper lite. Mina handbollsspelande vänner hade alltid sina stukade och svullna fingrar ihoptejpade :)

vandrarvild sa...

STACKARS STACKARS STACKARS OZZY!!!!!! Hade jag bott i Gbg hade jag kommit med choklad och kalender med hunkar och dessutom hjälpt dig att bläddra fram och tillbaka mellan sidorna och torkat dreglet som bildas i samband med detta frenetiska stirrande

Ozzy sa...

Rim - ja du har rätt.

Sara och vv - bästa tyckasyndarna!