söndag, oktober 07, 2007

Kan man inte lägga på en bommullsdutt med konjak som de gjorde förr?

Det går segt med bloggandet nowadays, helt klart.

Vad har hänt Ozzy?

Jag har tandvärk.

Tandvärk.

Det är lite 1800-tal över det. Sånt har man väl inte nuförtiden?

Jovv. But why, Ozzy, gå till tandläkaren! Ja, jag måste väl nu antar jag. Men jag drar mig fett. Jag minns inte ens när jag var hos tandläkaren senast. Om man inte räknar den gången jag cyklade omkull "av misstag" med Cicci på pakethållaren och drog hela käften i asfalten och var tvungen att åka till tandläkarakuten för att kolla att tänderna var ok eftersom jag inte kände nåt när jag tuggade.

Men Ozzy, det är absolut ofarligt att gå till tandläkaren. Ska du göra nåt som gör ont så får du bedövning.

Well... Och nu blir det extreme blood and gore i bloggen. För en gång i tidernas begynnelse skulle jag få tandställning, och för att tänderna skulle få plats så skulle en bort. Bedövning här. Bedövning där. Sen börjar tandläkaren dra. Ozzy skriker aaaaaajjjjj. Tandläkaren säger "äh, det är ingen fara, bedövningen tar snart". Drar. Ozzy skriker AAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJ! Tandläkaren "äh, det spänner lite bara, det är ingen fara". Och så håller det på. Tills tandjäveln är ute. Och han ser att den är formad som en krok. Och att det är extreme blood and gore everywhere. Och Ozzy får åka hem med käften full av tamponger och tamponga en halv dag innan det ger sig någorlunda.

I och med att jag inte har varit hos tandläkaren sen 1800-talet så är ju risken dessutom att det blir "nämen kolla här, plack sen stenåldern, det måste vi ta bort, det kostar femtåntysen, nämen kolla här, sprucken lagning, det måste vi laga, det kostar femtåntysen, nämen Ozzy kan du inte öppna käften när du äter heller då måste du ha bettskena när du sover det kostar fyrtitysen". Och sen var pengarna man tjänade i somras sluvt.

Lill inte.10 kommentarer:

borås sa...

Kan rekommendera en tandläkare på vasaplatsen som är bra. dessutom delar han kontorslokar med en psykolog som är specialiserad på tandläkarskräck...

Peter Madison sa...

Uhh...dentisen är the real shit...på riktigt alltså. Bläää. Man borde fan få pröjs för att gå dit!!

Ozzy sa...

Borås - Tack för rekommendationen. The irony är att jag de senaste sju åren har bott ungefär... 50 meter från en tandläkarmottagning. Trots att jag flyttat två gånger.

Madison - Shit yeah! Ångest är bara förnamnet.

Tant Johanna sa...

Jag vet vad du menar. Mina tänder är gjorda av papier-mache(eller nån liknande stavning)... Du har väl hört om när jag limmade (med vanligt limstift, giftfritt) fast en framtand som gått av. Var ju tvungen att gå ut och dricka öl den kvällen... Kan inte ens skylla på att jag var ung och dum. Det var bara drygt ett år sen...

Översättarhelena sa...

Annars finns det ju abonnemangstandvård i Göteborg nuförtiden, bland annat på Folktandvården på Gibraltargatan, där jag går. Kostar tysen kronor året. Javisst, det är ju rätt mycket pengar när man bara behöver en liten undersökning varje år, men man får å andra sidan inga obehagliga överraskningar i form av femtontysenkronorsräkningar och sånt oavsett vad de behöver göra.

Persilja sa...

Du har ju TAAAAATUERAT dig!!!! Va??? Gör det mindre ont?? Ja, kanske vad vet en otatuerad?
Jag har också fått dra såna där lååånga tänder i min ungdom inför en tandställning. De som sitter bredvid draculatänderna i övre raden. Fick mycket bedövning så inget kändes. Inget trauma där inte. Gick på stan efteråt. Folk glodde. Mycket. När jag gick förbi en spegel på H&M fattade jag varför. Blodet hade runnit från hålen som blev kvar efter de utdragna tänderna. Ner längs min haka, ner på min halsduk. Jag kände inget. Såg ut som Draculas kvinna som precis fått sig ett skrovmål. Sprang bakgator hem.
men vad är det för crazy inlägg nedan????
Måste läsa...

Anonym sa...

nänänä, att gadda sig är WAAAAY lättare än att gå till tandläkaren. Basta!

//V_V

Ozzy sa...

Tant Johanna - Guldmedalj i party och humor på en gång! Jag dör! Hahahaha... Hade glömt det.

Ö-Helena - Ah, bra tips. Om man vill gå till tandläkaren.

Persilja - Tatta sig är bara roligt. Tandläkare is the ultimate pain. Och hurra humor att du dreglade blod på stan! Hahahaha!

Vv - Du har fattat grejen. :O)

Översättarhelena sa...

Man vill inte gå till tandläkaren. Man måste!

Ozzy sa...

Eller så gör man som jag skrev i kvällens inlägg: låtsas inte om det så försvinner det. hehehäää... fast man kanske inte ska vänta för länge för då kanske man börjar lukta bajs i munnen, och det vill man ju inte.