onsdag, oktober 24, 2007

Sömnig reflektion mitt i pluggpausen

Så var det dags igen. "Jämför renässansen och reformationen bla bla blä bluttan blaj". Jag somnar ungefär varannan sida. VARFÖR finns det ingen heltäckande historiebok på svenska?

Har absolut noll intressanta/fascinerande/roliga iakttagelser att dela med mig av idag känner jag. Oftast brukar jag kunne öppna ett nytt tomt inlägg, börja skriva och så kommer orden av sig själva.

Nu?

Tomt.

Trött.

Somnar. Har till och med knarkat upp mig med ett gäng socker. Somnar ändå.

Jag undrar verkligen hur jag ska klara av att bli förälder. För här sitter jag och är helt utsliten för att klockan har ringt sju en hel vecka i sträck. Sju är ändå rätt sent i många föräldrars ögon.

Jo jag kom på en ganska skojig reflektion jag gjorde häromdagen. Skulle fota mig innan jag skulle gå till dansen. Kände mig fin, fiffad, tänkte att det kan vara kul att ha kort på hur man ser ut när man går och dansar. Tar kort. Tittar på kortet. Och ser...

min bror.

Ibland är jag så SJUKT likt min bror (som bloggar här, men det vet ni väl vid det här laget?). Skumt är också att min bror är toklik pappa. Jag är toklik mamma. Och ändå ser vi likadana ut. Förutom håret. Brollan - kort ljust, jag - långt mörkt. Eller ja... nuförtiden är vi ju faktiskt gråhåriga bägge två. Jag döljer det dock under ett ton färg.

Och på tal om färg så har jag hamnat i ett dilemma. Fick en idé för ett tag sen om att jag ville ha råttfärgat hår. Men nuförtiden har jag ju ingen transvestifrisör som jag kan gå till och experimentera gratis, så jag får experimentera hemma själv. Tänkte att jag får gå ner i ton, från svart till mörkbrun till brun till ljusbrun till rått. Har hållt på i ett år nu. Kommit till brun. Fast mitt hår ser fortfarande svart ut. Och nu är jag toksugen på att färga det svart igen.

Hålla ut? Bleka hela skiten? (Då lär det bli ricebush à la carte.) Svart?4 kommentarer:

Cicci sa...

varför råttfärgat?
hur råttfärgat då?
som?

Ozzy sa...

som snygg råttfärg...hmmm.. det heter säkert typ... askblond?

Anonym sa...

F�rga det svart. Man ska g�ra det man k�nner f�r och vill!

Ozzy sa...

Ja fast jag känner ju för både och... egentligen vill jag ha rått, men då måste jag hålla ut i ett par år till. Skit samma, nu har jag köpt en balja brunt som jag ska klägga i idag.