torsdag, maj 10, 2007

Hej, jag heter Ozzy Björkman

Som gammal faghag måste man kolla in Eurovision song contest. Vid bidrag ett jublar jag, helt jättekonstigt bidrag, hurra för det. Bidrag två, ännu konstigare, ännu mer fantastiskt. Bidrag bidrag come on Eirikur nähä sorry om du tävlat '91 kanske det hade gått, men uppkavlade ärmar på skinnjackan och Tommy Nilssonposer funkar inte längre.

Och nu har vi gått igenom hälften av bidragen och jag funderar på att gå och lägga mig. En miljarrrd bidrag, de flesta fotomodeller utan sångröst.

Och då kommer hon. Serbien. Maskulin tjej i kostym och gympaskor. Antal queertjejer ever i melodifestivalen fram till nu = 0. Antal queerkillar fram till nu = en miljard. Men då kommer Serbien. Och hon sjunger som en gud.

Vinner inte hon så säger jag upp min tjänst som faghag.

Vinner en massproducerad perfekt människa med kass låt och noll sångröst så är världen tragisk.

Och btw - sjunga på landets eget språk borde ge typ 100 extrapoäng. En låt blir så mycket bättre om texten går schwje schkna broo mozika ontradjaaa än om den går I love you yes yes o o I do.

Sådeså.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillade Israels hysteriska kabarépunk och Danmarks dragqueen. Jag såg Serbien också... men ja, jag tyckte nog inte den var så bra. Men ändå...

Moa sa...

Jag håller helt med, Serbien var underbart befriande, plus att hon verkligen kunde sjunga. Men snälla Ozzy, låt nummer ett var typ det värsta bidraget i mannaminne. Aldrig har någon sjungt så falskt som den kvinnan. Mina öron började blöda(som tur var upphörde blödningen när Serbien kom). Jag gillar Vitryssland lite också. Killen är slibbig men låten är fan svängig. Ska bli intressant på lördag!

vandrarvild sa...

jag tyckte många låtar framfördes av tjejer som inte kunde sjunga alls. Benen gick ändå upp på dem och det var ju kul för dem att deraas blonda slingor matchade kläderna, men sångmässigt var allt bedrövligt. Öronblödning mest hela tiden.
Jag röstade på Serbien för den var bäst. fast imorrn lär jag hålla på the ark ändå.