onsdag, maj 23, 2007

God fucking jävla morgonhelvete

Varför är det fint att vara morgonmänniska och fult att vara förmiddagsmänniska? Ofta ofta ofta ofta när jag klagar över hur trött jag är och hur tidigt det är när skolan börjar klockan nio får jag kommentarer om "hur ska du klara att jobba som lärare" och "sova till tio?! nä då försvinner ju hela dagen". Ja, om man går och lägger sig nio på kvällen ja. Men det gör ju inte jag.

Det känns som om det är finare att vara morgonmänniska. Kvällsmänniskor är slöa, förtappade nattugglor som förmodligen dricker rödvin halva natten och sover bort sitt liv. Morgonmänniskor är vältränade, rosiga om kinderna och pigga och glada.

Men jag är också pigg och glad och rosig om kinderna, till och med ganska vältränad nuförtiden. OM jag får sova tills det är dags att vakna. Och jag är det TROTS att jag är kvällsmänniska.

Varför är det inte morgonmänniskorna som sover bort hela dagen när de går och lägger sig tidigt på kvällen då allt det roliga börjar?

Eller... varför är det inte lika fint att vara whatever?

Så snälla morgonmänniskor: sluta pika mig för att jag är trött på morgnarna! Och framförallt när jag är morgonsur! Det är som att sticka in kniven i ett öppet sår med salt i och gôra runt lite. Ni förstör min dag. Faktiskt. Och det är ni själva som blir lidande. Ni lockar fram morgonmonstret7 kommentarer:

Persilaj sa...

Thank you! för detta inlägg! Jag är ockxå så less på alla morgonpigga som förpestar livet för alla normala. Men det värsta av allt är att jag märkt att jag blivit en "sån". Vaknar tidigt ofta pga av ont eller av barn och när jag då tvingat släpa mig upp så blir jag en sån där som "ser ner" på sjusovarna bara för att jag är så j-la avundsjuk på dem. Men det värsta är att jag är en nattugglare oxå.(Ja, förutom senaste veckan men det tror jag är nåt tillfälligt.) Tidigt uppe sent i säng och grinig som få däremellan...(Då måste man bara hacka på nån!) Men jag HATAR såna kvitterpigga samtidigt. De är alltid så perfekta. Nyduschade och klara i knoppen och värst av dem alla är de som vädrar sängkläderna kl sex på morognen bara för att verkligen visa alla att de lämnat sängvärmen och gör nåt NYTTIGT av dagen...Till mitt eget försvar kan jag säga att jag är tidigt uppe men sitter mest och dumglor rakt in i en vägg eller liknande. Och sätter kaffet i ett glas ist.för i filtret eller annat galet i tröttheten...

Ozzy sa...

Hahaha fy fan vilken rolig kommentar! Heja P!

Candy sa...

Håller med dig! Jag menar, jag har ett fast jobb och jag tränar regelbundet. Jag har ett liv och är ansvarsfull trots att jag gillar att sova längre på morgonen! Varför skulle jag vara latare än andra bara för att jag föredrar att vakna runt tiotiden än vid sex, eller för att jag när jag går upp tidigt inte är riktigt vaken mentalt förrän några timmar senare? När jag väl vaknat till liv på allvar får jag jäkligt mycket uträttat. Förmodligen mer än de som lägger sig åtta på kvällen direkt efter arbetsdagens slut och en snabb middag!

Anonym sa...

Haha, ja det borde vara lag på att man skulle få sova tills man är utsövd, hur det nu skule funka...

IT-svägerskan sa...

En kompis ringde klockan 8.15 en lördag och ville prata trädgård. Jag hummade om att "Oj, ja familjen sover så jag viskar lite". "Va, sover ni? En barnfamilj?" "Ja, om man är vaken ett par timmar mitt i natten så.." En annan gång ringde en jättesent. Ja, jag tycker 23.30 är sent en vardag i alla fall. "Va, hade ni lagt er? Men är inte barnföräldrar upp länge så de får något gjort?" Argh! Om folk bara ringde mitt emellan tidigt och sent, så hade man sluppit bli irriterad.

Ozzy sa...

Svägo - tack för tipset. Ska aldrig ringa på morgonen. För det gör jag ju jäääämt. Jag är ju jäääämt vaken på morgonen... Faktiskt lite förvånad över att man faktiskt får sova på morgonen när man är barnvakt åt de små ängla-syskonbarnen. Snälla väluppfostrade barn!

Jonathan sa...

Jag har då ALDRIG fattat varför svenskar ska upp och kräla vid fem-sex på morgnarna. Särskilt inte som det är mörkt två tredjedelar av året vid den tiden på dygnet i Norden.

En gång när jag jobbade på industri var vi tvungna att stämpla in SEX OCH TJUGUÅTTA. Kan nån begripa??

I radiosammanhang har jag sedermera börjat arbetspass både 0300 och 0400, men det finns ju åtminstone en orsak eftersom nyheterna måste gå dygnet runt. Men att skruva ihop möbler??

Hemma i UK är det mycket vanligare att folk börjar jobba runt 9, det räcker alldeles utmärkt. De hinner jobba, de med. Och barnens skola här i Belgien börjar kvart i nio, det är alldeles lagom.

Tänk vad mycket bättre barnen lär sig när de inte sitter sömndruckna som jag gjorde på gymnasiet... till exempel franskalektionen klockan åtta på måndag morgon... givetvis ingen frukost... "idag fortsätter vi med texten om Jacques som äter baguette och croque-monsieur med du jambon et de la fromage... (skinka och ost)"... undra på att man fickk nästa underkänt - antingen sov man i bänken eller så hörde man ingenting för att magen knorrade så högt!