torsdag, augusti 02, 2007

Leva nu vs verklighetsflykt

Ibland säger jag tydligen kloka saker. Häromdagen kommenterade jag iLintins blogg att hon borde sluta tänka framåt, sluta tänka bakåt, börja tänka nu. Nu gör jag detta, det känns såhär (oftast gött faktiskt!) istället för men om jag gör så så kanske det blir så och då blir det så och oj vad bajsigt det blir då.

Kloka ord från fjortis-Ozzy.

Så, vad gör jag nu? Jag sitter vid en liten laptop på en ö på Västkusten, dalen utanför kantad av några svajande björkar. Dalen fylld av svajande gräs. Ögonen FETT FULLA MED KLIIIIIIIIIIIIIIII!

Och det var lite det här jag ville komma till. Jag tror faktiskt aldrig att jag gnällt över det här tidigare, inte ens när jag vid tolv års ålder fick veta att jag var sjukt allergisk mot min livskamrat, katten Henrik aka Sularn, som sedan levde 15 år till och jag fick katt-klapparåterfall och inte kunde låta bli att gosa med och atjo atjo kli kli kli kli, men nu har jag nått något slags punkt där det inte går längre.

FY HELVETE VAD DET ÄR JOBBIGT MED ALLERGIIIIIIIIIII! Ni människor som inte lider av tok-pollenallergi, gnäll aldrig mer. Gnäll inte för något. Det finns inget värre i hela världen. (Obs, inläs ironin. Cancer är mycket värre. Narkotikaberoende. Svält. Men vaffan det är synd om mig för helvete.)

Ofta kommenterar mina kompisar när jag sitter med ögon röda som stoppljus och noll luftinsläppp genom näsan att shit vad jobbigt att vara allergisk. Va, vaddå svarar oftast jag. För jag är så van. Vid att alltid ha kli i näsan. Alltid låta som om jag har en ob uppkörd i varje näsborre. Ligga vaken på nätterna och undra om jag håller på att bli kanonförkyld. Jag tänker liksom inte på det.

Men i sommar har jag tänkt på det. Ungefär hela tiden. Cortisonspruta. Skitstarka piller också. Och jag kliar fan sönder mig. Undrar hur mycket ögon pallar att man gnuggar dem innan de trillar ut. Torkar ihop. Exploderar.

Har utvecklat lite olika klitekniker också för att komma åt ställena det kliar på. Ögonen gnuggar man först som fan, sedan drar man i ögonfransarna, drar ögonlocken åt sidan liksom. Sen säger man ccccchhhh så det rasslar i halsen. Sen sätter man fingrarna strax framför öronen och bånkar runt som fan. Har man tur når man kliet som är någonstans i gången mellan örat och käften. Fatta. Mitt i huvet liksom. Inne i.

Jag är också allergisk mot myggbett. Just nu har jag ett skitstort på vänster knä efter koj-lekandet med syskonbarnet häromdagen. Det är ungefär en dm i diameter, knallvarmt och gör ont när jag kliar på det. När jag var liten fick jag ett litet myggbett på fingret så hela handen svullnade upp, har för mig att det var svullet ända upp till armbågen. Och hela svullnaden kliade. Och var kokhet. Fast jag minns att jag tyckte det var mest skojigt att handen såg ut som en ballong.

Och det är här min poäng kommer. Om jag hade levt så mycket i nuet som jag predikar så hade jag blivit tokig. Vad gör jag "detta" hur känns det "det kliaaaaaaar".

Så nu tänker jag fortsätta fly nuet en stund. Sätta mig i den mjuka soffan och döda monster med en kopp kaffe vid sidan. Hurra för verklighetsflykt!

Dagens skojigaste ord är för övrigt klåda. Hur låter det?8 kommentarer:

vandrarvild sa...

Jag gör också CHHH när det kliar i halsen. som en blandning mellan arg hund och fräsande katt, och jag kliar liksom framför örat för då kommer man åt bättre, fast ögonen brukar jag ge fan i att klia för det blir alltid bara värre. Myggbett får jag knappt några längre, jag vet inte varför! får kanske ett till tre st om året sen fem sex år tillbaka(ungefär lika länge som jag varit glutenallergisk f ö, inser jag nu)

Inse hur förvånad man skulle bli om man en dag kliade sig frenetiskt i ögat och det sa PLOPP och man hade handen full av... öga.

Men folk säger samma sak till mig "det måste vara jobbigt att vara allergisk mot så mkt" men jag är bara arg på att jag inte tål hundar. Eftersom jag inte gillar katter så kvittar det att jag inte tål dem.

vickan sa...

du borde inte vistas ute på landet.
det är farligt för dej!

Anonym sa...

Det är synd om dig. Jättesynd. Faktiskt. Jag förstår precis, jag är också allergisk men inte lika mycket. Det är döden när det kliar inne i öronen eller i gommen. Till exempel.
/P

Persilja sa...

Det är som att ditt inlägg ska väcka mig, men jag fortsätter att slumra. Jag är allergisk mot hundar. Och nu låtsas jag att jag inte är det och skaffar hund. För jag vill SÅÅÅÅÅ gärna ha hund! Ditt inlägg blir den där påminnelsen om hur genomjävligt det är att ha klåda i ögon, näsa och hals. Jag har förträngt det och nu blir ditt inlägg som en kliande böld i mitt medvetande! Jag vill inte komma ihåg. Min kropp har glömt och ska så fortsätta! Jag tänker INTE bli allergisk mot lille valpen . INTE. (Jag är SÅ mogen och ansvarsfull så!) ahhh, vad den kliar nu den där påminnelsebölden!!!!

syrrans granne sa...

Du kanske måste konverteras till asfaltbarn. Fly till någon riktig betong-djungel. Vad tror du om det?

Anonym sa...

Jag har samma problem som Persilja. Jag tänker inte låtsas om att jag är allergisk mot vovvar. JAG SKA HA EN HUND! så är det bara. Fast man kan ju köpa en som man inte blir monsterallergisk mot, som vattenpudel eller den där andra halvfula jycken som man tydligen inte ska bli allergisk mot.

Fast jag vill ju helst ha en riktigt vovve.

/jävla fugging inloggning. ORKA. Äh, du vet vem det är ändå. //Vv

Wulff sa...

pallra dig till drottninggatans läkarmottagning och börja en immunoterapikur. det tar 3 år att bli immun mot pollen men det blir mkt bättre ganska fort. jag lovar att det är värt tiden och mödan. YO!

Ozzy sa...

vv- köpte nåt antiögonklimojs på apoteket igår. funkar! fast förmodligen mer psykisk meddusin än fysisk.

Vickan - nä, jag längtar till stan rätt mycket faktiskt.

P - tack för sympatin.

Persiljan - hoppas det funkar i alla fall. Om inte så kan ni skaffa en portugisisk vattenhund, jätteluriva och noll allergiframkallning, i alla fall på mig.

SG - kommer snart! Till stan alltså. ööö

Lena - Se persiljekommentaren. Portugisisk vattenhund is da shit.

Wulff - jag ska. Problemet är bara att tummen grott fast nåt så jävligt.