fredag, augusti 31, 2007

Goda grannar del XIV

När jag flyttade in här reagerade jag över hur jäkla mycket skit grannarna ovanför har lyckats knö in på den lilla smätten utanför lägenheterna där. Bokhylla med förmodligen trasig dataskärm i, soffa, säng, cykel och en gigantisk... vägkon! Allt ihopknött på en yta av ungefär 2x2 meter.

Så häromdagen när jag kom hem upptäcker jag att någon glad gök, förmodligen någon av de två på våningen över haver släppt ner vägkonshelvetet till min lilla smätt utanför min lägenhet. Eller ja, lilla och lilla... min smätt är ungefär 20 gånger så stor som deras smätt, och jag bor dessutom ensam på den här våningen, så jag disponerar all yta helt memsam. Har därför ställt ut diverse ugly möbler som tillhör hyresvärden för att få plats med mina egna snygga här inne.

Nu lyder frågan: hur håken ska jag bete mig med vägkonen? Jag har plats med den. Men jag vill inte få skäll från hyresvärden för att jag släpar in vägkonor och ställer i trappuppgången. Så, egentligen skulle jag vilja bära upp den igen. Fast... tanken på att kånka på en vägkon och kanske möta någon i trappen är föga lockande. Och om jag ställer tillbaka den där den ursprungligen stod, i den lilla lilla smätten, så kanske grannarna ovanför blir sura och släpper ner den igen, eftersom jag ju helt uppenbarligen har mycket mer utrymme än dem. Eller, alternativt släpper ner ÄNNU MER skit. Kanske kommer man hem en dag och finner en liten liten klutt bajs utanför sin dörr? För sånt kan hända i studentlängor, I tell ya.

Kanske måste sätta en lapp på den av typen "hej jag vill inte ta hand om ert skräp även om jag har mer plats". Då kommer vi till problem två. Vad skriver jag på lappen?! För hälften av alla som bor här kommer från annan land, så jag måste skriva både på svenska och engelska. Eller bara engelska? Fast då kanske grannarna tror att jag är från annan land?

Frågorna och problemen är många och stora. Jag beslutar mig därför att göra något typiskt svenskt.

Jag väntar tills nästa gång jag är hyfsat packad och bär upp den då.

Men vad ska jag skriva på lappen?


8 kommentarer:

Anonym sa...

släng den och skriv "jag har slängt vägkonshelvetet. Sno en ny!"

Anonym sa...

ja, det var jag som tycker det alltså//vandrarvildskan på jobbhelvetet

syrrans granne sa...

Du skall inte skriva någon lapp. Du skall ställa vägkonen precis utanför deras dörr, ringa på och springa därifrån fort så inihelvete!

Gärna vid något tillfälle när de kan tänkas vara bakfulla, typ tidigt söndag morgon.

Kaptenen sa...

Du ska ära din vägkon och ge den en hedersplats i sovrummet. Eller dass. Annars kan du skriva "Jag vill ha en fin utsikt, tack!"

Stellan sa...

Nejnejnej! Alla andra har fel, jag har rätt: Du ska göra som sångaren i Bob Hund, och sätta konan på ditt huvud.
Pussåkram!

Lintin sa...

Köp en jävla massa lim och fäst vägkonen på deras dörr!

Ozzy sa...

Tack för alla fina förslag! Lintins vann, limma fast konen hade varit så sjukt roligt för då hade de två lägenheter som är på den våningen inte kunnat öppna sina dörrar mer än ungefär en decimeter.

Anonym sa...

jaa, LIM!
vad annars?!
//Lena