måndag, augusti 27, 2007

Jag har egentligen inte alls tid att skriva det här men jag måste

Jag har märkt en sak som jag inte gillar i bloggvärlden. Allt dissande. Diss av personer, diss av företeelser, diss av smaker... En del bloggar går till och med ut på att bara dissa. Och jag har själv ägnat mig åt viss diss i den här bloggen, något jag inte är jättestolt över.

Och jag undrar, vad är poängen med att dissa egentligen? Mår man bättre själv? Boostar sig genom att klanka ner på annat och andra? Finns det inte viktigare saker man borde lägga sin energi och kraft på?

Ni kanske tycker detta låter pretto och pk, men allvarligt. Hur ofta tänker du inte till exempel "men HUR kan man ha sån frisyr, hallå det är 2007 nu" eller "hur fan kan man ha Foppatofflor, det som är så jävla fult". Tycker du ja. Men det tycker inte den som har dem på sig.

Jag kan bli så vansinnigt tokarg när jag tänker på det. Idag till exempel såg jag på nyheterna en man som har ett förslag om att åldringar ska få ta med sig husdjur, äkta hälft och annat som är livsviktigt till sitt äldreboende. Och min första tanke var... fula glasögon. Och min andra tanke var... jag är ju helt jävla störd. Tittade bakom glasögonen. Såg mannen med den fina tanken. Åldringar ska ha rätt till livskvalitet. Ett sexualliv. Närhet. Behålla sina livsvanor. Ska få ta en sup när de vill.

Han har så tokrätt. Och det är tokbra att han öppnar käften och säger det vi alla tycker men inte gör något åt.

Och jag hänger upp mig på brillorna.

Så, härmed lovar jag dyrt och heligt att det är slut på dissning i den här bloggen, från och med nu är det enbart hyllning som gäller.

Och jag börjar min hyllningsrunda med att hylla en person som (nästan, hon är ju inte mer än människa) aldrig säger något ont om någon. I alla fall är min bild av henne sådan.

IT-mamman pararammpammpamm förtjänar en fet hyll. Hyll hyll!

Och när jag ändå är i farten, Moneybrothers nya skiva är också värd en fethyll. Hyll! Pararammpammpamm5 kommentarer:

Stellan-Brollan sa...

Jag håller med: IT-mamman är bäst! Och hon är min. Bara min. :)

IT-mamman sa...

Alltså.... Tack Ozzy för hyllandet! Men tyvärr får jag ge det vidare till någon annan. För jag säger visst taskiga saker. Är bara så trött på att höra och själv säga sånt, så jag kanske tar mig i kragen på bloggen.

Ozzy sa...

Klart du gör! Som jag sa, du är bara människa. Det var mer hela livsåskådningen jag var ute efter. Och den är fin. Ta åt dig istället för att skicka vidare. Tycker jag.

vandrarvild sa...

jag är med dig bejbi, tycker samma sak; dels kan jag vara så jäääävla snabb med att döma att jag skäms när jag inser vad jag håller på med. Så man ska nog enbart dissa VERKLIGT korkade människor? och ge fan i de som har frisyr, brillor eller kroppsform eller idéer.
Eller ska man vara i ett välsignat 'mode' och testa att bara acceptera allt allt allt en dag och inte hänga upp sig på nått och se vad som händer, om man mår bättre?
Poängen med att dissa är ju bara att må bättre själv? eller?

och VARFÖR lägger man ner så mkt energi på att dissa saker man inte gillar när man hellre kan lägga ner energi på att inte bry sig alls och lägga energin på annat. OM man inte bryr sig om det, varför bry sig om det, typ.

jag vill hylla dumleklubban, vattnet och skrivboken. hyll hyll(borde jag komma med ett lamt skämt om att hylla hyllan? näe, orkar inte)
kramkram

Perislja sa...

Ansluter mig härmed till hyllningssången! Av IT:mamma alltså. Hon kan faktiskt hålla truten och inte komma här och komma! Hon ÄR så hjärtinnerligt snäll så man blir alldeles varm. Det är en gåva! Den ska hon va stolt över och inte tjafsa! Sådetså! Säger jag som VERKLIGEN känner henne. Har inte ens settna på bild! Haha!
meniallafall-hyll hyll!
Förresten: gör det ont än???
Blev det bra då?
Syns inte för svullnaden och rodnaden? Aha!
Bloggbild sen då?
Jo! Snääälla! Du skulle ju bli snäll! Haha!