måndag, augusti 20, 2007

Att köpa eller inte köpa, det är frågan

Hela dagen har jag gått omkring med cementkeps modell större. Kanske min käre bror som jag tydligen jämt refererar till nuförtiden som har smittat ner mig med eländig migrän?

Hur som helst så är det svårt att få hjärnfunktionen att fungera när man har en stor mössa av sten på sig, så dagen har mest gått åt till att titta på när andra pratar, eller ligga ner och försöka bli solbränd trots att himlen är grågrågrå. (Det går!)

Gjorde en kort avstickare till en närliggande loppis. Ett gammalt hotellannex i liten håla en aning norrut ska rivas och säljer allt. Med andra ord... skit. Förutom en helt gigantisk tavla på en 20-talskvinna, två jättesnygga skinnfåtöljer, fem likadana 50-talsbyråer och en ascool lampa. Tavlan blev jag helt kär i. Men... den är högre än mig. Och bredare än mig. Och tyngre än mig. Den är... enorm. Tokstor. Vet inte ens om jag skulle lyckas få in den genom dörren hemma. Men... så otroligt vacker. Så jag körde det gamla tricket "je får aga hem å ånka e schwäng" = "jag får åka hem och ånka en sväng" = "jag får åka hem och ångra att jag inte köpte den och kanske ändra mig och komma tillbaka igen och köpa den sen".

Och nu sitter jag här och ånkar. Och känner att det är tokstor risk att jag kommer hem med en ENORM tavla om en stund. Saker är till för att köpas, eller?8 kommentarer:

syrrans granne sa...

Gör't för fan! Det här kan inte bli fel!

Ischisch sa...

fast inte för 6000 spänn va? :-D
Men jag håller med, den var cool!

Lintin sa...

Loppisar is the shit! Förresten så har jag också haft svinont i huvudet idag, med risk för att låta som en tant: det kanske är vädret?

Stellan-Brollan sa...

Lintin: Det kan faktiskt vara vädret. Väderspänning, typ. Tro mig, jag kan det här, som Ozzy redan antytt är jag något av en expert på hövvevärk.
Till Ozzy vill jag bara säga nejnejnej - du har missuppfattat det helt. Saker är inte till för att köpas. Saker är till för att slängas.

Anonym sa...

Köp den!
/P

Anonym sa...

KÖÖÖÖP! fatta vilket blickfång i din lägenhet, fatta så COOL!
och du behöver aldrig undra vad du ska hänga på väggen; den tavlan räcker för en hel lägenhet.

//Lena, orkar inte logga in på blogspotshelvetet nu, är redan inloggad på wordpress....

Perislja sa...

Nå? Köpte du den?

Ozzy sa...

Naj, den kostade sextyyysen kronor! Men den var dödligt snygg. Nån dag kommer kanske bild på den.

Däremot köpte jag fem (!) lampor.