måndag, augusti 06, 2007

Ich bin ein havskatt

Idag kommer finvädret!

Eller i alla fall... snart...? Just nu ligger det en vit hinna och döljer finvädret.

Jäla hinna. Men snart, snart kommer blåhimlen fram och då jävlar ska hela sommarens badloss tas igen.

Men, då kommer frågan.

Skall man duscha före eller efter stranden? (Saltvattenstranden alltså.) Eller både och?

För mig som är uppväxt på västkusten är saltvatten det självklara vattnet. Det självklara badstället är stranden. Blåsiga dagar med mulet ruskväder är förknippade med att gå i simskola och stå och huttra invirad i badrock. Vilket jag sa till Tant Johanna häromdagen.

"Jaja... Du gick i simskola i havet!"
"Ja, vaddå gör inte alla det?"
"Jag gick i simskola på Valhallabadet."

SIMSKOLA INOMHUS!!! Vad är det för lyx?! Shit vad konstigt. Vi lever i samma värld, ändå inte.

Sommarbad är också förknippat med akta dig för maneterna, akta dig för tången den vill vi inte sätta foten i för det känns läbbigt, brrrrr jag satte foten på en sandskädda, aj en krabbjävel bet mig i tån.

Bah jag får inte ihop nån knorr, nån poäng med det här inlägget. Jag har bara hav i huvet just nu. Men hur är er badkultur? Och Rim , hur fasicken badar man i Tokyo?6 kommentarer:

Stellan-Brollan sa...

Simskola i havet. Ojoj. Sicka minnen. Men som förälder tvingas jag ändå konstatera att badhuset is da shit om man vill att barnen ska lära sig simma. Sen kan de härdas i Atlanten under sommaren.
Hörde förresten om årets avslutning i våran simskola här hemmavid (mina barn var inte med) som drabbades av tropisk monsun. Ungarna satt och skakade under borden medan regnet forsade ned. Sen när alla packat ihop och började gå hemåt, slutade regnet.
Det, är simskola på Västkusten. In a nutshell.

Rim of the World sa...

Det funkar såhär: Man tar tåget till Kamakura, tar typ en timme härifrån, sen finns det ett hav som går att bada i. Sandstrand finns också. Inte sån där snygg med vit sand, mer sån där... som vi har hemma ;)

Om man vill kan man ta med sig en 8-åring att gräva ner i sanden också, men man får vara beredd på att de kräver glass och andra slags mutor.

Sarisen sa...

Härliga salta bad från klippor i Bohuslän slår högt. Men jag vill även slå för härliga dopp i mindre skogssjöar stilla sommarnätter. Rena Astrid Lindgrenidyllen vill jag lova... om det inte vore för de djävla myggen skulle det vara helt perfekta :P

Perislja sa...

Vi har också hav där vi bor. Mindre salt dock. Bräckt närmare bestämt.
Inte så mycket djur. Bara abborar, gäddor och snorgärs. Plus några fler förstås. Dock inga maneter eller krabbor eller andra exotiska havsdjur. Men det är härliga badvatten, inget att va rädd för än kkkkylan...

vandrarvild sa...

havet luktar bajs. end of story.

Ozzy sa...

Broll - håller med faktiskt. Men det är ändå något charmigt, om än plågsamt, med símskola i havet.

Rim - Dör man inte av förgiftning om man badar i Tokyohav?

Sara - I smyg kan jag hålla med. Men offentligt är jag en havshora. Eller vaffan havet rular, i alla fall när det är som igår.

P - Jag har sett bildbevis på Persilja i havet!

V - I skåne ja.