lördag, augusti 04, 2007

Härmed döper jag dig till...

Av någon märklig anledning kan jag inte logga in på blogspot på jobbdatorn. Vilket är miket störigt, för det är där jag får den mesta inspirationen, mycket beroende på att jag gör fukin' ingenting där. Sitter och glor framför en dator eller tv, med små avbrott för fiaspel eller insulinsprutning.

Men nu har jag löst problemet. Mailinlägg. Skriver ett inlägg i ett mail som jag mailar till mig själv och kan lägga in när jag kommer hem. Hurra!

Fan vad intressant, skriv upp det nu. Ozzy mailar sina inlägg till sig själv.

Sitter och harvar mig igenom Lenas bloggroll och filosoferar lite över internetnick och bloggalias. Ibland tänker man fan vilket bra. Förbrytaransikte. Sexfingerprosten. Jag förstår inte något av dem, men det låter roligt. Mitt eget nick är en mix av mitt jobb och mitt nick irl. (Vaddå du är väl frökenstudent? Ja, men även clown. Sug på den, ni som inte visste det.) Så jag tycker att mitt halvtöntiga nick ändå är motiverat. Sen finns det vackra nick/namn. Yellow tokyo . Vandrar vild . Vackra. Säger något. Sen finns det finurliga. Salt - så blir det mycket godare, min käre brors blogg om mat. Så bra att andra snor det.

Sen finns det bottennappen. Bottennappen ses oftast på diverse datingsajter, men förekommer även inom bloggvärlden.

Bottennapp numero ett: Skapa ett nick som innehåller mat. Citronmuffin (skriver om snyggliv och foto!?) Cheddar pop. Ok, ni gillar att äta muffins och ostpopcorn. Vad... fränt... Och vad vill man säga till en eventuellt framtida partner om man väljer ett matnick på en dejtingsajt? Jag definierar mig själv som ett ostpopcorn. Eller jag äter sjukt mycket ostpopcorn. Mmm vad sugen jag blev på att skriva till honom/henne, han äter ju tokmycket ostpopcorn, vi måste ha så mycket gemensamt!

Bottennapp numero två: Översätt nåt menlöst svenskt till engelska, avsluta gärna med boy. Digitalboy. Carlover. Är det fränt med engelska? Hade det inte varit fränare på svenska? Digitalpojken. Mycket mer tilltalande.

Men ibland blir man faktiskt lite förvånad. Skitdåliga bloggnamn döljer en skitbra blogg. Till exempel min.7 kommentarer:

salt sa...

Hey, stölden var helt oavsiktlig! Jag hade ingen aning om att namnet var taget. Av fler än din bror, dessutom. Men jag har funderat på att byta namn till nåt helt eget. Mina läsare hävdar dock att de skiter i vad jag kallar mej och det var ju inte till nån hjälp.
Jag kanske kan ta Digitalpojken om det inte är taget redan? ;)

syrrans granne sa...

Det är skitfränt med engelska. Det är ju sen gammalt.

syrrans granne sa...

Mitt fantastiska liv är förresten precis ett sånt där bloggnamn som man blir lite nyfiken på. Man förstår precis vad den handlar om men kan ändå inte låta bli att kolla precis hur fantastiskt det är.

Stellan sa...

Jag tror dessutom att "den andra" salt var före mig med sin blogg. Men det visste jag inte då.
Och eftersom jag råkade sitta på domänen salt.se så var valet rätt enkelt. Särskilt eftersom jag är en väderbiten och salt snubbe från Västkusten, hehe.
Clownozzy är egentligen ett lysande namn, fast kan ge lite fel associationer. Man med röd näsa som biter skallen av fladdermus, eller nåt.

Perislja sa...

Snyft! Vad fan är Persilja eller Fyrabarnsmamman för namn då? Analys tack. Mat och tråk... Varken finurligt eller vackert. Rent idiotiskt eftersom det skrämmer bort alla som inte bryr sig om familjebloggs; fyrabarnsmammor kan väl bara skriva om barn och tråk eller?

(För att inte tala om hundnamnet Pommac...)
Så, säg nåt snällt nu, fort, innan jag bryter ihop!

vick sa...

hej, det är Paprika som är aktuellt för mej. provjobba på tisdag!

Ozzy sa...

Salt som inte är brodern: varsågod, digitalpojken, skitfränt! eee

SG- hurra för mitt namn. Ditt har jag inte funderat över, det är ju faktiskt jättekonstigt.

Salt som är bror: Helt rätt associationer förutom att man tänker kanske man. För jag är ju inte man. Inte vad jag märkt än i alla fall.

P: Säger det här också. Fyrabarnsmamman funkar för det säger ju faktiskt väldigt mycket om vad din blogg handlar om och vilken läsekrets som kan känna igen sig i den. Och kryddnick funkar! Tycker jag i alla fall. Krydda är inte mat. Man kan inte äta sig mätt på Persilja.

Vik: Never been there. Btw jag hittade Saras blogg häromdan, kolla uppdaterade blogglänkarna.