torsdag, september 21, 2006

Maneten del 3 och den andra grejen

Titta annan bild på maneten. Ball.



Och NU govänner! Tadaaaa! Franskpoängen! Jo, efter att ha bott i Paris ett tag så insåg jag och Matilda att om man gjorde vissa saker så verkade man mycket mera äkta fransk, vilket vi såklart ville. Man vill ju inte verka turist när man faktiskt BOR i en stad, även om det bara är fyra månader man bor där... Så, följande saker gav franskpoäng:

Öppna metrodörren i farten och hoppa av metron innan den stannat.
Bajsa på en hål i golvet- toalett.
Bära jättemånga baguetter i ett örngott på morgonen.

Hmm.. Minns inte så många flera, fast höjdaren var den här:

Bajsa på trottoaren HUNDRA FRANSKPOÄNG!

Fatta hur mycket bajs det var på trottoaren! Dom har ju till och med folk som jobbar med att sopa upp alla hundbajsar från trottoaren. Varje dag sopas varenda trottoar i hela stan! Bajset sopas ner i en ränna bredvid trottoaren där det forsar vatten, och så åker bajsarna iväg mot okänt mål. Det var till och med en politisk fråga. Massa folk bröt ben och höftleder och allt möjligt varenda år för att de halkade på en hundbajs. Eller crotte (uttalas krått) som det heter. Dom hade helt klart aldrig hört talas om crottepåsar.

Och när någon var dum myntade vi uttrycket "Il est un crotte dans le trottoire!" (vilket låter ganska roligt och är väldigt svanskt- blandning av svenska och franska) (Han är en hundbajsklutt på trottoaren!) (Man ska helst uttala det på svanska också- Il ett ynn krått dån lö tråttåaaar!)

Och eftersom blogger funkar idag för en gångs skull passar jag på att lägga in en sista bild på maneteeeen.
Dom bytte utseende hela tiden. Nu ser det ju ut som om toppen är till höger, men när den "simmade" så bytte toppen sida. Värsta skumma alienmaneten. Nu är manet-följetongen slut!
Kanske skulle lägga in en kammanet i tatueringen?

6 kommentarer:

Anonym sa...

åhå, jag ska till bajs-Paris på måndag alltså?! nej, men säg nåt bra med Paris istället! Tips?
Ska vara där mån-tors.

KuriÅsa sa...

Hmmm... Det finns ju nästan inget bra med Paris... Jo! Vad hette dom då som hade så sjukt goda crépes... Delis café! Bästa crépesen i stan. Och jäkligt goda sandwiche suédoise. Och vill du ha vanligt kaffe så dra till Svenska kyrkan. Ett andningshål helt klart. Just det, om du vill veta vad som händer typ kulturmässigt och sånt så kan du köpa tidningen Pariscope, där står ALLT som händer hela veckan. Mycket bra teater och musik!

Anonym sa...

merci boucout!
(som jag senare slog upp på google, och det heter ju merci beaucoup!)

KuriÅsa sa...

Du ska få ett bra uttryck till: C'est beauf (uttalas sebåff). Det byter typ... det här var noll, det här var kass, det här var inte värt pengarna, det här var tråkigt osv.

Anonym sa...

Dom har ju fått sina "gröna elefanter" nu annars. De ska tydligen vara högeffektiva mot bajset.

Anonym sa...

Hahahah! Detta är tusen gånger bättre än kvarteret skatan sketchen om han med torgstånd. Och då skrattade jag ändå högt åt den också. Du borde definitivt ha en talkshow på tv. Jag skulle titta. Jag kan komma som gäst också...
Petra