torsdag, april 03, 2008

Skojjig kombo

Min kära klasskamrat M som jag satt och pluggade med idag berättade att hon inte sovit så mycket inatt, för en i hennes korridor är helt krejsi och kan vara vaken hela natten och göra krejsi saker skulle flytta, men kände för att mecka med cykeln istället så han gick ner till cykelförrådet men hade glömt skruvmejsel så han tog sin lägenhetsnyckel istället och... bröt av den av misstag. Så han inte kunde komma in i sin lägenhet som skulle packas ihop och städas förrän bostadsföretaget han bor i öppnade kl tolv. Fast de kom vid elva. Men, sa M, han är så skojig, det händer sååå mycket konstiga saker när man är med honom.

Och sen chattar jag med Lena som läser om Jakopps kanin med lysande ögon, och minns hur otroligt mycket krejsi saker som hände när jag och Jakopp bodde ihop. Kanske berättat förr om när Jakopp kom in på mitt rum och frågade om jag hade en tom glasskartong, för han skulle bygga en maskin. En rörelsedetektor om jag minns rätt.

En annan gång fick vi strömavbrott och tänkte åååå vad mysigt, vi tänder ljust och dricker varm glögg! Men.... hur värmer man glögg i en strömlös lägenhet? JO, man tappar upp allt skållhett vatten som finns kvar i kranarna och knör ner flaskan i. Sen står man och fnissar en stund åt sitt korkade expriment. Sen försöker man värma med värmeljus och fnissar lite till. Till slut dricker man fisljummen glögg och tycker det är jättegott.

Och om man ska säga något viktigt som inte Jakopp får missa så sätter man en tejp över hela hallen precis i Jakopps ansiktshöjd så att han när han kommer gåendes får en flygande lapp i fejjan.

Och så kan man bråka med Jakopp en enda gång i sitt liv, och sedan gömma sig av skräck och skäms i sitt rum en hel helg innan man vågar konfrontera Jakopp. Som har sovit under hela bråket. Bråkat i sömnen. Och inte minns ett skit. Bara undrat varför jag häckat på rummet hela helgen.

Och så kan man ligga i Jakopps säng och titta på film på dator med skärmsläckare som går igång var tionde minut, och för att få igång skärmen måste man vifta med armar och ben för skärmsläckaren styrs av en rörelsedetektor. Så man ligger som en klubbad säl, och var tionde minut säger man NÄÄÄÄJ och viftar med armar och ben och flabbar åt hur korkad man är som inte går och ändrar tidsinställningen på skärmsläckaren istället.2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag minns bråket i sömnen (du sov väl inte iofs), haha, fan va sjukt:)
/TJ

Ozzy sa...

Ja det var galet! Skoj att jag först inte fattade vem som kommenterat heller... jabba "TJ....? The Jakob....?" Hej Tant!