torsdag, juli 12, 2007

jaeförtröttförminblogg

ALLVARLIGT! Jag skrev det här inlägget IGÅR och bajsblogspot har inte publicerat det än fast att det har gått apmånga timmar. Funderar allvarligt på att byta plejs. Förslag? Blogger? Wordpress?

Nu ska jag försöka publicera det IGEN och se om det händer nåt. Annars baj baj bajsblogspot. Här kommer det jag skrev igår förresten.

Det finns en sak man inte ska göra om man är rädd för att drabbas av blogg-olust.

Tjacka ett kul dataspel man kan leka med istället.

Varje gång jag sätter på datorn vill jag bara spela.

Loppisrapport: Dagen innan bestämde jag och M att vi skulle vara på plats klockan nio. Loppisen öppnar officiellt klockan tio, men alltid om man kommer tio så är det redan packat med folk. Tisdag morgon hade vi dock lite annan inställning. "Det räcker om vi är där innan tio". Kvart i tio var vi där. Inget krig på parkeringen, bådar gott! Kommer in.

Det var inte krig.

Det var världskrig.

Människorna var som getingar kring en sockerbit. Man såg ingenting, och M blev trött efter ett litet litet varv utan att ha bråkat och knött alls. Vi gick in i bokrummet, för där är det alltid mindre folk. M hittade en tavla som hennes morfar gjort, som hon köpte för 70 pix. Jag hittade massa böcker som jag sen tänkte att jag lika gärna kan låna på bibblan.

Ut igen. Träffa Cicci. Dags igen för att gå in och bråka. Ah, mindre folk. M hittade en vas, en 50-talsklocka utan glas och nåt mer. C hittade en massa onödiga köksredskap. C:s mor hittade också krimskrams.

Fika. Kaffeåäggoståtekakormeoståläskåtårtbit. Delat på fyra.

Ut och glo på auktionen. Ingenting att ha. C ville köpa sjyssta rottingfåtöljer till verandan. M gick till bilen och försökte sova. Glo glo på auktion.

In och slåss igen!

Köpa två kanske fina tavlor av typ sten eller nåt och en liten onödig skål samt Bröderna Karamazov och nån Torgny Lindgren.

Sen köpte C en SOFFA för tjugo spänn. Lagom pris för soffa.

Sen dog vi fan av utmattning.

Och vad skulle jag ha ejenklien? En lampskärm. Tji lampskärm.


4 kommentarer:

Anonym sa...

byt till wordpress!!!

/vandrarvildskan som numera bittert avskyr blogspot och är lite ny på wordpress, men inläggen läggs i alla fall ut på en gång där.

Stellan-Brollan sa...

Ja håller mä. Wordpress rules. Fast jag har hittat ett annat kul verktyg åxå: Vox http://www.vox.com

PS: Blogger å bajsblogspot e samma sak. DS

vandrarvild sa...

Har du bytt ännu? va va va?

jag har massor med blogg i huvudet föresten, men jag tvivlar på att nån vill läsa mitt bittra saggande just nu. Eller nått. Fan. Kom in på msn snart! Ska vi boka en tid?

Anonym sa...

Visst är det trevligt med loppis och tårta och gamla hemtrakter? Jag är i Lysekil där de också i-ar och det regnar och man träffar lågstadiekompisar på ica och före detta elever på krogen.

Köpte ett läkarlexikon i sex delar från 70-talet för 20 spänn, vad jag nu ska med det till, fick en massa onödiga gratis böcker och en icke hel servis för hundra spänn. Sedan ut på landet och äta smält glass och gammal svettig marsipantårta från födelsedagen som jag glömde och prata minnen och annat trams. Och äta vinbär från trädgård tills jag får ont i magen. Skölja ned det med hederligt svenskt bryggkaffe och alltid få med något konstigt hem. Denna gången var det en burk gräddpulver. Som numera smal (indiens amöbor och parasiter ska ju ha sin beskärda del av maten) fattig student är det ju enastående att få en burk gräddpulver.

När kommer fröken tillbaka från ö-landet? Så fort mina malariasvettningar och hurharduhaftdetguuudvadsmalduharblivitvänner har lugnat sig kommer jag störtande mot storstaden med litterära möten, rött vin och livejazz på nef. (Det är sill, knäckebröd, rödvin och livemusik jag saknat mest tror jag. Även om jag sällan gick på nef innan. Ska börja nu.) Senast om en vecka. Med en amerikan i hälarna framåt slutet av augusti. När är det möte om Svenne? Har inte läst än, men jag kan ju försöka hinna. Även om jag läser sakta. Kan ju fundera på att låna den åtminstone. Även om det kanske egentligen räcker att jag tittar på bilderna av honom och sätter snyggpoäng. Det är ju som sagt det viktiga. Ännu bättre alternativ än att se filmen. Som man inte alls brukade göra på den gamla goda tiden.