fredag, juli 06, 2007

Båtgråt

På grund av spricka i molnet fick jag idag morse ordern "båt idag".

Kastar mig i bilen och hastar iväg. Vi köper grillgrejs, Lindex och flickvän har fixat bulgursallad, vi har kaffe och kakor, allt är perfa för en (ÄNTLIGEN!) dag på havet.

Åker båt i tjugo minuter. Ankrar för att fika. Dripp dropp. Kollar runt. Men titta, det är bara en tillfällig skur, vi åker in till Kyrkesund och chillar tills det gått över. Väntar. Ösregn. Titta, därborta är en spricka i molnet. Full fart.

Äää.

Spricka? Hallå sprickan? Sprickan försvann. Drunknade i gråsvart himmel och ingen sikt. Lindex: Vi bränner på lite och åker in i Stenungsund och chillar tills det försvinner.

Halvvägs till Stenungsund slår blixtarna ner runt omkring oss och vi ser ungefär en meter framför oss. Hjälp! Lyckas puttra in till okänd brygga och chillar där tills det värsta är över.

Puttrar hem, Lindex styr med huvudet ut genom kapellet. Skojig syn. Lindex är Kapten Haddocks barnbarn tror jag.

När man kommer hem känns det som om man varit med om en katastrof. Fast ejenklien har vi bara varit ute och pruttat båt i bajsigt väder. Fast jag känner mig som körd i en centrifug.

Uppväxt på en ö och helt ovan vid båtar. Duktig Ozzy. Ozzy längtade hem till torrt varmt hem med el, internet, rinnande vatten och mat.


6 kommentarer:

vandrarvild sa...

jag är likadan. jag kan tlängta ut i naturen men när jag kommer dit vill jag ändå bara in och längtar värme, el, toa och rinnande vatten.
Fast jag saknar båtar, vill ha en båt. om så bara en skruttig plasteka.

Wulff sa...

idag har Wulffman druckit ca 28 öl. mår som sig bör efter mjäkig poolfest i duggregn och 16-gradig värme. jag bajsar på årets sommarsvärje

Wulff sa...

glömde säga att jag var tuffast i vodkadrickartävlingen. jag är bäst. och inte minst snyggast!

Perislja sa...

Attans vad ni chillar!

Ozzy sa...

28 öl. Inga kommentarer. Åka till AA kanske?

Anonym sa...

AA...Attans analmökare?

näe, orkarnte logga in. //vandrarvild