söndag, juli 29, 2007

And the Oscar goes to...

Så har barnvaktsbrallorna åkt på igen. Och barnvaktslinnet.

För när jag kom hem hade jag ett piffigt linne med volanger och ett par dötajta jeans. Miket opraktisk klädsel när man ska vara lektant. Jobbigt att resa sig i vråltajta brallor.

Fast jag tror att Lilla Larsson tvåkettalft fast nu är hon nog snart tre ellerrrr gillade den första outfiten bättre för när vi var ute och lekte jage och "jag vill hoppa bättre högt Ozzy" - en lek där diskbråcksfastern offrar sin hälsa och hystar småbarn högt i luften - så hamnade vi ett tag i nån konstig "jag hänger uppånerpådittbenOzzy"-lek och då säger underbarnet plötsligt "va fin du e Ozzy du e fin"

Ozzy da faster charmas fett.

"haduenblommadäääär" (pekar på fultatten) "haduenfinblommadääär å en fjäril ocksåååå".

Fast det är konstigt det där med det dåliga samvetet. För så fort jag leker med henne så får jag dåligt samvete för att det känns som om jag försummar brodern. Så då tillbringar jag ett antal timmar med att klå (läs fetförlora mot) brodern i Risk. Och får dåligt samvete för att jag försummar Lilla Larsson. Och för att jag inte hjälper min mor med disken.

Hur gör föräldrar?

Det är verkligen ett mirakel att mänskligheten lever vidare. För jag tycker liksom inte att tiden räcker till mig själv ens i vanliga fall. Och nu passar jag två snälla barn i tre dagar. Och räcker inte till åt dem. Mig själv är ju bara att fetglömma. Tänk då att man skulle knö in en partner i alltihop också. Och ööö vänner?

Så, här alla föräldrar får ni välja, guldmedalj eller Oscar. I give you. Och min djupaste respekt.


6 kommentarer:

The Oscarwinner of parenting! sa...

I take the Oscar! Because then I can have a speach!
"I want to thank my mummy, my daddy, my husband and of course my children! I love you all!" And then I throw kisses in the air and wave to the audience and the cameras! Oh, thank you thank you!

vandrarvild sa...

det är bra att du håller rätt på könsordningen. *hahaha*
men det är klart du är fin.

idag läste jag i en blogg " du är inte tjock, du är mätt!",. Det ska jag sno och nyttja mkt väl.

Jag är inte tjock, jag är mätt.


yeah. finfint.

Stellan-Brollan-Farsan sa...

Oj, eh… Det var väldigt oväntat. Jag visste inte ens att jag var nominerad. Men jag har ju haft mina finaste dojor på hela dagen, så det passar rätt bra.
Jag kanske kan få statyetten imorrn när vi hämtar Lilla Larsson och Legolas?
:-D

IT-vinnaren sa...

Jag tar gärna guldmedaljen om ingen har hunnit före. En sån där god med choklad i som de har i videobutiken. Tack snälla!

mikebike sa...

ahhh vad kul. guldmedalj tack. oscars är ju bara en klubb för innbördes beundran. sånt får man nog av i föräldragrupper och på mammacaféer (om man är mamma). fan, det är roligt med barn. det har jag känt nu när jag har semester. fan vad ham n hamnar utanför prispallen när man jobbar. måste fixa det.

Ozzy sa...

P- Lovely speech! All of the world is crying their hearts out.

Vv- jag tycker inte att genusfrågan/problemet ligger i om man har volang på blusen eller inte. Och jag har blivit jävligt mätt den här sommaren.

Broll- Jag vet inte om Foppatoffel är kompatibelt med en Oscar.

It-fru- Ja det kan vi ordna. Om du lyckas försnilla makens Foppatofflor kan du få en såndär rosett som man sätter på best in show-hundar också.

MikeBike- Barn är asroliga. Speciellt lånade. Speciellt om dom är sex år gamla och önskar sig ett skivkontrakt i julklapp.