fredag, maj 01, 2009

VILSE!

Som ni kunde läsa i förra inlägget så händer många tokiga saker när man jobbar som Lisebergshare. Exempelvis kanske kaninen (som inte får... förlåt.. KAN prata) råkar nysa och då kanske ett barn säger till sin pappa "Pappa! Kaninen morrade!". Ja det har hänt. Det hände också i den gröna harens barndom att en anställd fick spexinfall och bytte ut alla hartänder mot Draculatänder. Det såg spexigt ut när de anställda kom och skulle börja sin har-dag.

Det hafver också hänt att Ozzy jobbar på TUR-mässan i grön pälsoutfit och går vilse. Ozzy är ute och vandrar med piraten, Paddanbåtarna-paddan och några andra harar, och vips så är piraten, paddan och de andra borta. Ozzyharen tänker att hon går ikapp dem. Det lyckas hon inte med. Ozzyharen blir varm i den pälsiga dräkten och burken på huvudet. Flämt flämt. Jättevarmt. Jättetrångt. Ozzy försöker fråga om vägen, men alla bara fnissar och tycker kaninen är så skojig som gör en massa obegripliga gester.

Till slut får kaninen panik, svetten sprutar, hon kan inte andas i sin burk, hon går fram till en personal i en monter, pekar på sig själv och skriver med stora bokstäver VILSE i luften. Personalen läser... "du.... vill se... vad vill du se?". Paniiiiiiik! Till slut får kaninen tag på ett papper och en penna och lyckas med sina enormt pälsbeklädda tassar skriva JAG VILSE VAR ÄR LISEBERGS MONTER? Personalen skrattar ihjäl sig, tårarna sprutar lika hårt som svetten på Ozzys kropp. Hon får dock ingen hjälp om var montern ligger eftersom personalen inte har en aning. Till slut skådar Ozzy i fjärran en trappa som leder upp till övervåningen, en hägring! Det är vid den trappan Lisebergsmontern är! Flämt! Flämt! Alla barn vill kramas! Alla tittar och fnissar och pekar på den panikslagna kaninen som banar sig väg genom den svettiga folkmassan! Till slut lyckas Ozzy ta sig fram till trappan och stappla uppför den. (Vet ni hur jobbigt det är att gå i trappor i 20 kg lurvig dräkt, enorma fötter och en stor burk på huvudet?)

Väl uppe lyckas Ozzy göra sin chef uppmärksam på att hon famlat runt i 50 minuter ensam. "Då får du vara här hos oss en stund då" säger chefen. Ozzykaninen skakar frenetiskt på huvudet och bokstaverar PANIK i luften. Då blir Ozzy lotsad till baksidan och FÅR ÄNTLIGEN TA AV SIG BURKJÄVELN PÅ HUVUDET!

Aaaaaahhhh.... luuuuuft.

Så kan det gå en helt vanlig dag på jobbet.


1 kommentar:

Ann sa...

Jag vet! Det är ingen söndagspromenad direkt. Det är också roligt när vuxna män kommer och bestämmer sig för att knocka Nicke Nyfiken bakifrån med knytnäven i huvudet. Då trivs man på sitt jobb, så att säga. Och när man inte FÅR slå tillbaka för Nicke ska ju vara snäll och trevlig och barnens bästis. Och kompisarna till den hemske mannen bara skrattar åt stackars Nicke som får stryk...