lördag, mars 21, 2009

For jazznerds only

Med risk för kölhalning!!!! Vad är grejen med Ella???

På dansen är det väldans mycket tjöt om Ella Fitzgerald. Ella was the queen of swing. Ella var en swingin' dame oh yeah. Ella rules.

Gör hon??

Sist jag var dj på dansen insåg jag att jag inte spelat någon Ella, så jag letade igenom min dj-mapp för att slänga in lite Ella och hittade... tre låtar som jag inte gillar. Hur många Ella-låtar har jag i datorn? Kanske... tyysen? Hrrrrmm jag måste ha missat nåt tänker jag och börjar lyssna igenom. Efter sisådär sju skivor börjar jag tröttna. Vad är det för trök-jazz???

Hmmm... måste ha missat nåt. På med Spotify. Söker på Ella Fitzgerald. Och får... 2461 träffar!!!!! Hur produktiv kan en människa vara under en livstid? Är hon galen? Hade hon nån hals kvar när hon dog? Ja, här måste ju defenitivt finnas nåt för Ozzy.

Spottifajja spottifajja... Hittills har jag hittat... en. Sing song swing. Oh yeah. Men nu måste jag klicka på nästa... och nästa... och nästa...

Nää. Tacka vettja Chick webb och Harry James.


3 kommentarer:

Anonym sa...

då vill du inte låna min skiva då;)

Fröken Finurlia sa...

Du vet, WCJ har smeknamnet "Ella-träsket" bland dansare utanför (och också innanför) Götet. Grejen med Ella är att det är så vänligt gung och tempo för nybörjardansarna. Nästa steg är ju att liksom släppa sargen och komma in i matchen, vilket är lättare att tvinga sig till att göra till Chick Webb, Sidney Bechet och andra favoriter.

Anonym sa...

Chick Webb? Ska kolla det. Har inte lyssnat på skivan jag vann ännu. Har aldrig hört det där om träsket. Det var ju kul.