torsdag, mars 26, 2009

Den gyllene medelvägen

Idag frågade (som vanligt) någon "hur är läget?". Vad svarar man på det? Det är ju bra, jag är ganska glad och sådär. Men jag har ju tok-ont med jämna mellanrum. Och som den ickelögnare jag är (sjukligt ärlig. jobbar på det. vita lögner är bra och snälla och behövs ibland) så kan jag inte säga "bra!". Så jag drar den nu väl inövade harangen om att ja alltså jag har ju diskbråck och inflammation i höfterna och artros i knäna så att jag har ju ont som fan med jämna mellanrum. Fast bortsett från det så är det bra!

Dock var det skönt att dagens "hur är läget"-frågare inte kontrade med "ah... hoppas du blir frisk snart då", för då måste ju ärlighets-Ozzy svara "jaa hehehe... fast jag har ju haft det såhär i några år nu så... det är såhär liksom". Istället kontrade dagens "hur är läget"-frågare med att berätta om en situation på jobbet hon ofta hamnar i (som jag nu har förträngt, sham on me, dålig lyssning där...) och sa att hon brukade svara "i genomsnitt bra!".

Ah! Vilken lösning! Ett kortfattat enkelt svar som räddar mig från långa utläggningar om sjukdomsbild, hur länge har jag haft det då, hoppas det blir bättre snart, stackars stackars osv.

I genomsnitt bra. Är det faktiskt. För en del är riktigt jäkla bajsigt, men en del är riktigt jäkla bra också.

Hurra!


2 kommentarer:

Rim sa...

Bra att ha i rockärmen-svar, även om det ibland är mer tillfredsställande att kunna ge ett mer "Piss, men ändå ok!"-svar.

Förresten, när är imporsång contest?
Så himla ledsen att jag missar!!!
Visst kommer det komma upp länkar till youtube, va?
Vavava?

Anna sa...

Hej, vilken himla rolig blogg, visst är det kul med folk som frågar hur är det, och sen vill dom liksom inte höra svaret. Ibland drar jag en hel ramsa om allt jobbigt, ,men avslutar med, men annars är det bra. Jag brukar tänka: frågar du så får du skylla dig själv! Hälsningar Annapanna