tisdag, april 21, 2009

Sjukgymnasten part ..8?

Igår var det dags att bli akupunkterad igen. Gjorde inte så ont på alla ställen förutom tårna som vanligt och tummen som vanligt och en nål i nacken som var djefvulusisk! Ligger 25 min och tycker för ovanlighetens skull att första kvarten är riktigt behaglig. Sen börjar ju händer och fötter somna som vanligt och Ozzy får myror i kroppen.

Sjukgymnasten kommer och tar ut nålarna och frågar om jag vill ha nackvärme idag. Ja tack säger jag, eftersom jag haft migrän hela dan. Hon hämtar den goa varma stearinfyllda värmegrejen, virar in den i handduk och lägger runt nacken. Ozzy ligger liten stund. Ajje... vad varmt... ska det vara så varmt? Stoppar in handen emellan. Går rätt ok, men ändå... jättevarmt! Ligger en stund till, men till slut börjar Ozzy undra om nåt är tok, för hon känner sig aningen skållad i nacken. Sätter sig upp, tittar på mojjängen och inser... att den gått sönder. Och hon har stearin på hela halsen. Och... i håret i nacken sitter en stoooor klump stearin. Men hallå! Ska det vara såhär? Annan sjukgymnast kommer in och säger att du får tvätta ur det med varmt vatten. Ozzy stapplar med stor fnasig kaka vit stearin i nacken in på toaletten och kammar och kammar och kammar och kammar och kammar och får faktiskt ut allt efter mycken slit. Stoj och stim och hur kunde det här gå till.

Och Ozzy funderar över akupunkturnålen som låg på golvet bredvid papperskorgen där de slängde den trasiga stearinmojjen. Och undrar om denna sjukgymnast är ett test på hur mycket crap Ozzy kan ta innan hon tar mod till sig och säger hejdå och skaffar sig en annan.

Min sjukgymnast kan inte hjälpa att kudden går sönder helt klart. Men... varför låg det en akupunkturnål slängd på golvet? När jag får tid måste jag helt klart undersöka andra möjligheter till sjukgymnasteri. Det här känns inge bra.


3 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag kan rekommendera primärvårdsrehab på Gibraltargatan!

Anonym sa...

Hej!

Göran Olaison på St Pauligatan 38 är jättebra akupunktör och allmänläkare dessutom.

Hälsningar

Kaktusblomman

Anonym sa...

sweetie, om det inte känns bra så ÄR det inte heller bra för dig! Byt ut henne innan något mer och kanske värre händer, ta de där småakerna som tecken på att du ska hitta någon ny, inte fortsätta härda ut med smärtan i andra former.

kramkram
//Lena