tisdag, april 07, 2009

Ozzy da barnvakt

Har åkt ut till öa för att påska loss fett. Påsken inleds med ett dygns barnvakteri. Eller ja, barn och barn, ett av "barnen" är ju faktiskt officiell tonåring nu. Tur att jag har ett ganska snällt krigsspel som han och hans yngre bror kan underhålla sig - och mig - med ett tag. Öööö... eller... hela kvällen?

Det yngsta barnet, aka Lilla Larsson, har dock helt andra krav på tillvaron. "Vem vill leeka kuddegömma me määäj?". Som den så ofta frånvarande faster jag är så tar jag tillfället i akt och hojtar "jag vill!". Och så leker vi kuddegömma. Alltså kurragömma. Kurragömman består först av att jag räknar till hundra (vilket jag också gör), sen letar jag efter henne. Hon har ju gömt sig jääättemycket... under ett bord. Leken utvecklas, och så småningom går den till så att jag säger "nu räknar jag till hundra" sen säger jag "eeet fnö fnö fnö fnö fnö fnö fnö fnö fnö säxtiii fnö fnö fnö fnö fnö fnö fnö hundraaaa nu kommer jag!" och går in i rummet bredvid där hon sitter hur synligt som helst. Och när hon letar hinner jag knappt ens springa in i nästa rum innan hon kommer och "letar upp" mig.

Ah, så roligt! ... I... kanske 40 minuter. Försöker förleda barnets uppmärksamhet på andra skojiga saker som krigsspel på datorn, små smurfer på golvet och annat. Men... "ska vi inte leeekmeeer kuddegömma nuvv?". "joooo.. men först ska vi äta..." och så äter vi. "ska vi leka kuddegömma nä vi ha ätit?". "ja, det ska vi." "nu har du ätit, nu ska vi leka." Måste dricka kaffe först. Förhala förhala. Men till slut är kaffet slut, och jag tänker att jag är en tråkig vuxen så nu är det dags att bjuda på sig själv en stund till. "Nu har jag ätit, nu kan vi leka igen!"

"... jaaa.... men först måste jag bara leka att dockorna har picnic."

Jaha... men jag tänkte ju leka kuddegömma...

Det tar tio minuter att leka picnic, sen är det kuddegömma för hela slanten, och hon gömmer sig sämre än sämst. Det roliga är ju att säga "HITTA DÄJ!!!"! Så det gör vi i en halvtimma till innan jag lyckas varva ner henne genom att titta i mormors gamla sykorg och läsa Babar.

Hmm... undrar hur många timmars kuddegömma det blir imorrn. Och undrar hur länge jag får sova innan det kommer in en liten halvmeterlång tjej i mitt jum och hojtar kuddejömma.