måndag, april 13, 2009

Bussen från öarna...

...är knôkfull. Bakom mig sitter en nervös fjortiskille och hamrar nervöst på sätet. Bakom honom sitter hela hans fotbollslag och lägger intelligenta kommentarer som "alla som är fotbollshuliganer har adhd och knarkar". Bakom dem sitter en liten flicka med sin mamma och en katt i bur. Katten jamar. Det är nog för varmt för katten, eftersom värmeaggregatet ballat ur så elementen spyr ut värme och skållar folk på benen. Vid varje hållplats kliver det på nya massor av folk som inte får plats utan får stå i gången.

På andra sidan gången sitter en sunkig farbror och trycker i sig snask. Ibland kommer små puffar av en skum doft som jag tror kommer från farbrorn. Själv lyckas jag på något sätt bevara laptopen i knät, även när det kommer en stackars tjej med åtta ton packning och kassar och vill hoppa in bredvid mig, vilket hon såklart får. Bara jag får sitta ytterst så jag kan sträcka på benen. Sen inser jag att hon fått sätta sig vid det skållande elementet. Sjysst Ozzy, vilken medmänniska...

Hur som helst så gömmer jag mig i de nya låtar jag införskaffat inför kvällens dj'ande och tycker ändå att det är ganska ok att åka överfull ö-buss. Jag får ju faktiskt sitta, även om det är skållande hett till och med i mittgången.


2 kommentarer:

Stellan sa...

Men det är ju ALLTID apvarmt i bussar. Jag förstår inte.

Kaktusblomman sa...

Västtrafiks bussar är värdelösa på sommaren. Om man inte blir sönderbränd genom bussfönstret, som saknar solfilter, blir man "överhettad" av att elementen på bussen går för fullt fastän det är värmebölja. Jag fixar därför inte att åka buss under sommaren utan kör bil istället. Inte så miljövänligt,men vad ska man göra när man inte står ut? Är man finklädd och ska på stan tex så vill man inte bli genomsvettig och att sminket ska rinna när man kommer fram.