torsdag, oktober 02, 2008

Hej igen, jag börjar bli stammis

Tandläkarbesök nr 3 avverkat. Eller rättare sagt 2 tandläkarbesök och ett hygienistbesök. Det är visst skillnad på tandhygienist och tandläkare. Ja det visste jag väl, men jag tänkte ju inte på att inte tandläkaren tog bort tandsten och sånt. Det gjorde de förr, på landet där jag kommer ifrån.

Hygienistbesöket var en totalt weird och surrealistisk upplevelse. "Jag ska bara mäta om du har fickor i tandköttet, det kan göra lite ont om du har djupa fickor." Det hade jag. Inte överallt, men några stället vilket helt klart räcker för att Ozzy ska bli fiolsträng. Så den pedagogiska hygienisten inser att det kommer inte att gå att ta bort nån tandsten här inte utan bedövning, så hon halar fram en helt surreal mojjäng som såg ut som en spruta men var av gummi. "Jag lägger en bedövningsgelé på tandköttet så gör det lite mindre ont".

Ja, du hade rätt där, Mrs Hyg. Jag känner ingenting. Någonstans. I hela käften. Läpparna blpllbffflööööö bbbbbb tungan surrar och känns som en gammel lax eller nåt. Så fort jag försöker prata surrar hela käften. Surreal! "Gör det ont?" Nä, ja fänner inte ett fit. Det läbbiaste ä att ja inte har nån fänfäl i läppana å kungan.

Ja. Jag har tandsten here, there and everywhere. Fast inte nu längre, nu har jag bara tandsten her and there eftersom hon inte hann klart eftersom jag är så besvärlig och är som en fiolsträng så hon inte kan jobba särdeles snabbt. Så jag får komma tillbaka på måndag.

"Men nu har du kommit upp över gränsen där man får hälften betalt av försäkringskassan! Vad bra, då blir det inte så dyrt för dig!" Nä just det. Jag har ju bara betalat TRETUSEN SPÄNN än så länge. Två nya cyklar. En månadshyra i nya lägan.

Och sen kommer det någon in genom dörren och säger "HEJSAN HEJSAN" och det är Ingvar Oldsberg. Varför hälsar han på mig? Kanske blir så när man är kändis?


6 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Han läser väl din blogg? (Oldsberg, alltså.)

Jakob sa...

Han har gjort det mot mig också!! Sagt "hejsan, hejsan" alltså. Du är inte ensam.

Rim of the World sa...

Woo... Ozzys stjärnglans alltså...
3000 spänn är ju mycket! En bedrift nästan. Det kanske är därför försäkringskassan haver förbarmande över en stackars stjärnglansig själ med tandläkarskräck? Jo, så måste det vara...

Ann sa...

ÅÅÅ Ingvar. Han är ju bara trevlig mot alla antagligen. Man blir väl ödmjuk när man inleder karriären som vaktmästare på Ullevi. Ingvar är bra han.

Anonym sa...

Alltså, du borde helt seriöst bli krönikör i någon tidning.
Rattle-P

Anonym sa...

Kom Ingvar in i rummet hos tandhygienisten!? Bara klampade in sådär när du låg med bedövad mun med bomull och sugmojänger i? Mysko säger Tant J.