onsdag, oktober 08, 2008

De e ja å göbbarna

Annexet.

Där har jag hamnat.

Annexet, en bunker längst ut i ett hörn av skolan. Första dagen tänkte jag "hjälp, här är som en grotta, här kan jag väl inte vara!". Och såhär 1,5 vecka senare säger jag bara JAG KAN VÄL INTE VARA NÅN ANNANSTANS HELLER!!! Här är så jäkla gött. Ett avskilt hörn av skolan dit knappt några elever hittar, inte heller några kollegor. Jo, de hittar, men de orkar inte ta sig hit.

I annexet huserar jag, min handledare och en helt bizarrt skojig farbror som börjar prata rakt ut utan att förklara vad han tänkte på. Han kan till exempel säga saker som "Jag sa det till honom, det var ju inte klokt alltså!". Bara sådär. Hysteriskt roligt! Dessutom fylls annexet dagligen av mer eller mindre bizarr musik. Roliga farbrorn diggar opera. Handledaren diggar... ja, vad är det han diggar ejenklien? Häromdagen diggade han till exempel tyskt prat inspelat på skiva. "Är det du som lyssnar på tysk radio" frågade jag. "Det är en skiva" svarar han och fortsätter "kan du tyska?" Nä. "Inte jag heller." Han sitter och lyssnar på tyskt prat utan att veta vad de pratar om. Humor! En annan dag när jag kom hit lät det ungefär som en gnisslig papperspress. Undrar vad det är för maskin som är trasig tänkte jag. Aha. Det är en skiva. Med.... musik?

Bästa egenskaperna med annexet är dock den otroligt stora slackerfaktorn. Soffan där man kan ligga och planera sina lektioner. Tandborstarna, tandkrämen, rakhyvlarna, raklöddret, badlakanet... Häromdagen stod roliga farbrorn och rakade sig när jag kom. På kontoret. Humor!

Högsta poäng får dock annextoaletten. Med ljudisolerade väggar och på luktfritt avstånd. Dit bara jag och mina två göbbar har tillträde. Hur mycket uppskattar man inte en sån toa lingonveckor som denna? För det är märkligt, men de som bygger skolor måste tro att lärare gillar bajslukt, eftersom de alltid placerar toan I FIKARUMMET, inte intill, I. Värst var förra praktikskolan där toadörren befann sig två meter från där matborden stod.

Smaklig måltid. Pffft.


4 kommentarer:

din hemlige chef sa...

prat på tyska? ljudet av trasiga maskiner? skulle ju mycket väl kunna vara Einstürzende Neubauten gubben lyssnar på. respekt i såna fall!

Rim of the World sa...

Fy faen vad härligt!
Och vad för slags knäppheter bidrar du med då?

Helena sa...

Mmm nya långa inlägg, sånt uppskattas! =)

Anonym sa...

Instämmer med chefen, låter helt klart som Neubauten.

Men fasiken vad jag blir sugen på ett sånt däringa annex. Skulle verkligen behöva mitt eget annex i världen. Gärna med roliga gubbar i.

/Tant J