måndag, oktober 27, 2008

Farväl ljuva fettbullstid!

var allt som stod på ett vykort som Matilda fick från sin mor när vi nån gång på stenåldern bodde ihop i Paris. Jag och Matilda alltså. Inte jag och Matildas mor. "Det här är så typiskt Britta" (Matildas mor) sa Matilda. "Hon skickar ett kort på en tjock kärring och skriver "farväl ljuva fettbullstid" och inget mer på baksidan.

Britta hade kommit in i ett flow och tänkte tappa några kilon. En situation många känner igen sig i. Inte minst jag. Jag är ganska världsmästare i att gå ner ganska mycket och långsamt långsamt gå upp det igen. Och just nu befinner jag mig i fas "igen". Det är inte superlätt att hålla vikten om man a) har flyttat till en läga som ligger en minuts gångväg från spårvagnshållplatsen, b) i samband med flytten får sin cykel knafsad och avrättad, c) inte kan promenera längre sträckor utan att höften blir knafs. Om man dessutom i nya lägan har en gasspis man inte blir kompis med och en dito gasugn och DESSUTOM hatar att laga mat rent generellt är resultatet givet.

Färdigmat.
Enkla lösningar.
Mackor.
Onämnbara ting.
Åker ner i magen.

Och så småningom hamnar man i fasen "jag ska handla mat men jag är BARA sugen på kanelgifflar", då är det dags att ta tjuren vid hornen.

Så det har jag gjort nu. Anmält mig till viktklubb.se efter Charlies (som trist nog för stammisar som mig haver blogguppehåll pga bajsig livsperiod) rekommendation och knatade iväg till affären och inhandlade matvaror för de närmsta två dagarna. Hurra för färdiga menyer! Det är ju lätt som en plätt att bara äta det man får om man kör på såna!

Kånkar hem två kassar käk som innehåller 75% grönsaker yehaaa.

Och en påse kanelgifflar.

Man måste ju få säga hejdå till fettbullstiden ordengklitt! Eller?5 kommentarer:

Jakob sa...

Men du hatar väl inte att laga mat?? Du är jätteduktig om inte annat, du har lärt mig nästan allt jag kan. Jag har kommit långt från dill och jordgubbssylt.

Ozzy sa...

Duktig är inte = tycka det är roligt. Men det var ju skoj att jag lärt dig nästan allt du kan :D

vandrarvild sa...

jag KAN laga mat. Det är bara inte ROLIGT jämt. Dessutom bor jag med en kock. Say no more. Numera vågar jag inte göra mat av rädsla för att han kommer säga " du kunde haft lite längre värme yadayadayada". Fast egentligen borde jag väl bara låta honom lära mig det han lär sig och så kan han slippalaga mat när han kommer hem. jag sa ju upp telefonen för att dels slippa prata när jag kommer hem(sen är det SKITDYRT med teliafån)


ska jag orka logga in? Va fan, varför inte. kramkram!

vandrarvild sa...

lägre värme. såklart. gah. och efter en dag med människor rätt in i skallen via örat är man inte så sugen på att åka hem och ringa kompisen för ett tretimmarssamtal.

MEN det jag ejekkliän sku säga var att du är duktig som följer ett såntdäringa program med mat. Och jag är duktig som klarar av min diet i alla fall NÄSTAN varje dag. Nå, jag går ju ner i vikt i alla fall.
Och en kanelbulle på en veckas duktig diet är inte en katastrof. Det är katastrof när man bara äter kanelbullar och bryter in med en morot föt att känna sig duktig. Det går man upp i vikt på och vill man gå upp i vikt är man ju jätteduktig på det sättet med. Hepp!

Anonym sa...

Åååh, kanelgifflar... Mumma!
Tant J