fredag, september 12, 2008

Rapport från Munkebäckstorget

Hjälp

Jag har flyttat

Jag bor i en ful ofärdig trång lägenhet full med bråte. Och datorhögtalarna har ballat ur och spelar bara diskant så jag har ingen musik att lyssna på. Om jag inte vill lyssna på diskant. Och lägenheten är jätteofräsch och luktar rök. Har hållt på med köket i tre timmar idag och inte ens kommit halvvägs. Och ändå anlitade fastighetsskötaren en städfirma till köket för att det var så dåligt städat.

Alltså, varför har man en städfirma om man inte kan städa? Drar ut en skåpshylla. Den är ljus längst fram, men längst in (man ser verkligen var de slutade torka) är det helt grått och kladdigt. Och gallrena där man skall ställa kastruller och annat i ett skåp ser ut ungefär som grillgaller. Tills jag skurat rent dem med svinto. Då är de vita.

Fan, nu fick jag nästan en energikick av att jag blev så arg, jag kanske skulle passa på att använda den energin till att fortsätta i köket? Eller få såpass iordning i badrummet att man kan hänga upp ett duschdraperi och stoppa in saker i badrumsskåpet? JA, det ska jag göra.

Men först vill jag bara säga TACK NÅT SÅ DJÄÄÄVULSKT (citat radioprogrammet "mammas nya kille") till alla som hjälpte mig flytta på tre timmar igår! Hipp hurra för

Brollan som dessutom tog med sig en släpkärra som VERKLIGEN behövdes visade det sig. Varför har man så otroligt mycket mer än man tror?

Clara aka Curly Lou.

Maria!

Erika!

Sofia!

Maribe!

Marina!

Ni är fina och hjälpsamma människor och jag är oerhört oerhört tacksam för hjälpen!

Och om det är någon som har dåligt samvete för att de inte var här så VÄLKOMMEN! Här finns 6 väggar kvar att måla och tre kvar att tapetsera. Dessutom behövs hela lägenheten skuras med målartvätt för att få bort fimplukten.

Och jag är så fruktansvärt trött. Och vet inte när jag ska få vila nästa gång. Ingen vila i sikte. Noll. Zip. Zero. Ja, det är klart att jag kan vila nu. Men man mår inte särskilt bra av att bo i ett hem där man måste leta efter allt och får rysningar så fort man kommer när nåt läbbigt heller.

Och så har jag för jävla ont i ryggen. Dumt.

Och där försvann all energin. Igen.6 kommentarer:

buskisbögen sa...

hmm vet inte om målartvätt gör susen tyvärr...skulle nog tipsa om att grunda med spärrvitt. luktar apa medans man jobbar eftersom den är oljebaserad med sen är det bara att måla över. men kolla med nån som kan för säkerhets skull. du har en stor nordsjöbutik vi munkebäcksmotet (vid jätte-ica) och dom hjälper dig säkert! lycka till!

vickan sa...

bläää,det e så jobbigt att flytta! vet precis! man grejjar o grejjar o ändå ser lägenheten ut som ett bombnedslag! Vi har dessutom sjuuuukt små hissar, så vissa grejer fick vi kånka 10 våningar, typ vårat vitrinskåp...KUL o bära dom! inte! blä! men vi hade det iaf färdigstädat när vi kom, som tur var..

vandrarvild sa...

VA fan, varför har inte den förra gästen städat då? Kass stil, du vet att karman är ifatt henom reda va, kanske trampa i hundbajs med inget annat än sandaler på eller nått. Haha. Men fan, sen när saker kommer i ordning så kommer allt kännas bättre! Lovar!

Ozzy sa...

Tack för tipset buskisbögen! Har dock börjat få bukt med viss röklukt enbart med hjälp av ajax, så det ska nog lösa sig ändå.

Vickan - Fy FAAAAAAAAAAN för att bära ett vitrinskåp tio våningar!!!!!!! Å andra sidan bor jag på tredje våningen utan hiss, så vi fick bära allt tre våningar. (Och när jag säger vi menar jag främst mina kompishjältar, själv bar jag inte jättemånga omgångar pga bajsryggen.) Undrar vilket som är värst... Men, det är ju ingen tävling å andra sidan!

Lena - Den förra hyresgästen var en dirty pig extraordinaire. Blev alldeles mörkrädd när jag kollade på lägan första gången.

Ozzy sa...

Och förresten, tack för nomineringen! Just nu har jag dock ingen kraft att agera och skicka vidare.

Sandra sa...

Nej nu blir ja nervös! haha, har precis tackat ja till en lägenhet i närheten av munkebäckstroget, utan att ha sett den. haha. ska dit till helgen o titta så vi får väl se hur detta går....