onsdag, september 10, 2008

Hommage till My Hood

Man måste faktiskt blogga sista gången i sitt gamla hem.

Det känns helt jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätteweird.

Jag flyttade till Göteborg permanent 1997, och har hela tiden bott i området på eller strax ovanför Korsvägen. This is my 'hood! Flyttade ifrån Korsvägen typ... 1999(?) och har sen dess bott i tre lägenheter som ligger inom en radie av 300 m från varandra. I nio år har jag handlat i samma affär, som har varit Konsum, Vivo, Spar, Hemköp... I nio år har jag krishandlat i samma lilla sunkiga minilivs som gått från aslitet ICA till extremt välskött, fräscht och blomstrande minilivs, lett av en iransk farbror ända tills han son helt jättetragiskt tog livet av sig. Då gav han upp och sålde till ett ungt par som känns... aningen desillusionerat för att uttrycka det milt. Och den fräscha fruktavdelningen förvandlades till tre rötna bananer. Påläggsutbudet gick från fina ostar till konstiga ostar på burk. Och sjukt mycket godis.

I nio år har jag vandrat samma gata upp och ner, upp och ner, gått förbi den fantastiska trädgården vid det fantastiska huset, sett ett helt höghus växa upp på min gata, sett blixten slå ner på gatan, suttit askalas på gatan i timtal och pratat kärlek med Matzenpatzen, KRÄKTS NYKTER på gatan (alla minns väl min morfinpåverkade tågresa från Jönköping som avslutades med ett fyrverkeri på gatan?), dragit vagnar med flyttlass på över gatan...

Sen jag flyttade till my hood '97 har jag delat lägenhet med... 13 pers. Hmm.. trodde det var fler... fast om man räknar Matilda, Kajsa och Martin som jag delade läga med under min korta frånvaro i Paris och en månad i Majorna så blir det ju 16...

När jag flyttade till my hood för 11 år sedan var jag 25 år. TJUGOFEEEEEM!!! Jag tyckte jag var jättegammal! Ojoj... Och fyra av de åren har jag varit inskriven på boplats göteborgs hemsida som sökande. Så lång tid tog det att få ett riktigt förstahandskontrakt med hyfsat läge.

Men nu är jag så jäva jävla trött så ögonen går i kors. Och imorrn kommer det vara slit hela dagen. Igen.

Jag har bara ett dilemma med nya lägan. Det är en etta. Med kök. Fast köket är ett rum fast utan dörr, och intill det ligger ett litet rum. En matsal. Men... det känns ju helt fel att kalla ett jättelitet rum med plats för ett litet köksbord för en matsal. Men... det är ju inte köket, för det är ju en vägg med ett dörrhål emellan! Och att ha en etta med matsal låter ju... weird.

Vad ska jag kalla matsalen?

Nu ska jag gå och sova mina sista timmar i studentlägenhet.

Gonatt!


6 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Matvrå?
Fast egentligen tycker jag att "etta med matsal" låter rätt pampigt och trevligt.

Anonym sa...

En en och en halva är det väl i så fall. Du kan ju sova i "matsalen"
Rattle-P som tycker det var tråkigt att du ska flytta just i dag när vi imprar...

Anonym sa...

jaa, va fan, du har ju en sovplats i "matsalen"!!!! Svinsmidigt juh! så känns det som om du bor i en tvåa! Sätt ett skynke/draperi emellan bara, så blir det sketamysigt.
om sängen får plats, that is.

jag har delat lägenhet med 4 pers. Plus mammapappasyrran. Fast de gills inte. och de jag delat med har varit pojkvänner, D inräknad.
Hm. mitt liv känns plötsligt väldigt instängt...


/vandrarvilse

Sassan sa...

eller så kan du ha matsalen som kontor...

Anonym sa...

Du kan kalla matsalen för "bamba"?

Persilja sa...

Heeeej!

Har varit rent usel på att besöka bloggar på sista ti´n. Här händer det grejer iallafall!
Älskar din beskrivning av att vara ny i klassen och om minilivsets omvandling under din botid.
En ny era på G?