tisdag, augusti 12, 2008

Tack för att du ringde!

Jag skärpte mig lite i förra veckan och ringde beundraren. När vi ska lägga på säger han

"Tack för att du ringde!"

Tack för att du ringde?

Vad är det för fras egentligen? Tack för att du tog dig tid till att ringa mig? Som om det vore en uppoffring att ringa?

Det var ingen uppoffring att ringa, det var faktiskt riktigt roligt att prata med honom en stund. Fast det kan ju inte han veta att jag tycker om jag inte säger det uttryckligen. Så... kanske var frasen befogad.

Men vänner som tackar för att man ringer? Inte så att detta är något som gör mig extremt upprörd eller så, jag bara funderar över frasen. Ringer man någon är det väl för att man vill eller behöver prata med den personen? Så varför tacka? "Hej, jag ringer för att jag saknar dig eller vill prata med dig." "Åh, tack så mycket!"

Det hänger inte ihop.

Men nu ska jag lägga på.

Tack för att du läste!


8 kommentarer:

Anonym sa...

tack för att du BLOGGADE!....

//V-V

Rim of the World sa...

Nice one V_V!

Ozzy, först fattade jag inte vad som var det konstiga. Sen kom jag på att jag kanske umgåtts lite mycket med japaner. Är du säker på att han inte är japanesisk, beundraren?

Hallå, klart du ska publicera allllsterrrr. Glöm inte att säga till när den stora knäckbajsen släpps!!! Jag ska ha en. Minst!

emma sa...

Men hallååååå, Its a komplimang. Njut av den!

Charlie - 2nd Edition sa...

ja men alla andra har ju redan sagt det.

Och han är väl artig och vill på nått sätt få dig att FATTA liksom :)

Anonym sa...

Jag vet många som säger tack för att du ringde, men de är i allmänhet äldre än jag. Kanske bättre att säga: Roligt att du ringde! som en jämngammal sa till mig i dag. Tack hade nog låtit skumt i mina öron, så du har nog rätt i alla fall.
Rattle-Petra
(Ps vi rattlar i september, kom gärna och kolla. Och så undrar jag om det är after work impro i augusti, vet du? Ds)

Ozzy sa...

Jo, klart det är en komplimang. Men jag tycker det är en lite konstigt formulerad sådan. Håller med Petra, kul att du ringde! Typ jag blir glad när du ringer!

Japp, AWI i augusti och GIVET att jag kommer på Rattle om jag kan.

Tack för att ni kommenterade! (Här passar det för övrigt verkligen med tack, för det är ju så jävla skoj när folk kommenterar, men ibland så örker man inte. Så tack för er ansträngning!)

Anonym sa...

Japp, såg det om AVI precis efter jag frågat fast på en annan sida och kände mig lite fånigt dum. Såg andra roliga saker där också, hurra!
/Rattle-P som tycker att clownozzy är en rackars rolig blogg

Anonym sa...

Fast stava kan jag inte, märker jag. Man borde tänka efter före många gånger. Osis.
/P igen