tisdag, augusti 26, 2008

Om helgens magiska rol!

Idag ringde kärnfamiljsmannen.

Attans.

Jag tolkade 1,5 veckas tystnad som att han nog antingen inte var intresserad eller hade fattat den (lilla) vink jag gav vid dejtens slut. Men icke. Kallpratade bort en kort stund samtidigt som jag handlade mat och cyklade hem. Bah. Menlöst.

Helgen.

My GOD. En helg i äkta Ozzyanda. Inleddes med att vi hämtade Sofia som började resan med att kasta gammal frukt genom bilfönstret. Ozzy skrattade. Sen åkte vi till Rusta för att tjacka luftmadrass åt Ellen och Marcus. Och lyckades fylla bilen med diverse annat krims krams. (Som om bilen inte redan var fullknökad av Ellens varor!) Sen åkte vi lååååååååååååååååångt. Fast vi hade väldigt trevligt på vägen. Sen kom vi fram. Jättesent. Och plockade upp Ellens varor. Och det var JÄTTEKALLT! Två grader fick vi höra ryktesvägen.

Dansade och blev uppraggad av en 23-årig stupfull raggare från Dalarna som på svajjande ben sa (dalmål) "fy faaaen va ni dansar bra, LÄR MIG!" Det gick la sådeeeer. Åkte hem till mysig timmerstuga mitt i ödemarken och käkade nattamat med alla trevliga 13 pers som skulle bo där över helgen. Sov ingenting på natten. Frös. Upp med tuppen och gå danskurs. Som var så rolig! Ända tills sista lektionen då tröttheten tog ut sin rätt. Åkte hem och möttes av tre matlagande vänner som bjöd på asagod middag och äppelpaj med glass. Softade, fixade retrofrisyrer till tonerna av Eva Rune Åströms banjospel - helt fantastiskt vackert! Att banjo kan låta så fint.

Iväg igen och dansa och vara kvällens idol eller nåt. Folk var helt fascinerade av dansen, våra retro frisyrer och kläder och ville fota oss och ta på oss och frågade hur man gjorde såna frisyrer osv osv osv. Full farbror uttryckte (dalmål) "har ni åkt ända från Göteborg för å komma till Svabensverk, de e ju helt otrooooligt" och ville kittla de fantastiskt snygga tjejerna (mig, Ellen och Sofia) i sidan. De va la skoj.

Komma hem, stupa i säng, äta härlig frulle med alla trevliga, städa stugan medans Sofia tog det enda barnet i huset ner till sjön för att fiska. För att få hem dem avslutades hela helgen med att Eva ställer sig bakom husknuten och kular.

Fatta grejen.

Strålande sol. Skog. Ödemark. En sjö. Komplett tystnad. Och en kvinna som kular.

Vägen hem (som tog åtta timmar på ditvägen) tog 13 timmar hem eftersom vi stannade vid varenda loppis mellan Falun och Örebro och köpte ännu mer prylar så vi drunknade i grejer och fick sitta med famnen full av prylar i 6 timmar. Och hade så roligt så vi skrattade så tårarna rann.

Hurra för rol!


4 kommentarer:

Rim of the World sa...

Jag gillar när du bloggar kofta.

Charlie. 2nd Edition sa...

Låter som en fantastiskt bra helg! Låter även som om jag borde bli din nya kompis som får följa med på fantastiska saker. :)

Isabelle sa...

Daaaaaaaaaaaaalarna ;)

Anonym sa...

jag tycker du ska säga till Kärnfamiljsmannen att du dejtar nån annan eller nått. eller berätta att du har en blogg! hahahahahaha, så får bloggen(dvs du)berätta vad du tycker EGENTLIGEN.

//V_V som är HUNGRIIIIIIG