söndag, augusti 31, 2008

Nu läser du det här och funderar över vad du själv kan göra, annars åker du på en tjottablängare!

Oftast är det glatt här i bloggen, men nu govänner blir det allvar. Jävligt allvarligt allvar. Och det berör dig kära läsare, i allra högsta grad.

..............

Dagens huvudnyheter:

Stormarnas storm drar in över New Orleans. Borgmästaren råder alla att fly för sina liv.
I Indien (var det va?) har en extrem översvämning gjort en miljon hemlösa.

Hur ofta får vi rapporter om hur åt pipsvängen det går med klimatet? Dagligen. Tänker på Nostradamus, som förutspådde att stormar och översvämningar skulle svepa över jorden och förstöra den med start runt millenieskiftet. Om man tolkar hans texter på det sättet. Men han har förmodligen rätt, även om han själv på sin tid kanske inte hade en aning om vad han snackade om.

.........

Jag försöker dra mitt strå till stacken så gott jag kan, men oftast känns det övermäktigt. JAG kan inte ändra historien och rika människors medvetande. (För det är inte världens fattiga som står för nerskitningen av jorden, I tell ya.)

Jag kan inte göra mer än vad jag gör, och ändå är det inte på långa vägar tillräckligt. Så likt strutsen kör jag huvudet i sanden och blundar. Blundar och springer mot järnväggen, som jag helt klart kommer att bånka pannan i så småningom.

Det är verkligen helt otroligt, att människan kan vara så korkad att hon fortsätter leva som vi gör när jorden dagligen talar om för oss att den mår skit. Men det är väl precis som med till exempel missbruk. Man kan inte låta bli att röka den där cigarretten, även om man vet att ens kropp mår skit av det. Likadant kan vi inte låta bli att flyga - den odiskutabelt största miljöboven - köra bil, ha lamporna tända dagarna i ända och så vidare och så vidare och så vidare, trots att jorden mår skit av det.

Fan vad värdo.


Inga kommentarer: