lördag, augusti 30, 2008

Dagens hjälte?

Idag när jag (toktrött och toksjuk) satt på bussen till Backaplan för att göra ansiktsmålningar på (toktrötta, toksjuka och tokuttråkade) barn passerade jag en intressant företeelse på cykelbanan på Älvsborgsbron.

Det första jag såg var två poliser.
Det andra jag såg var den slätstrukne, välvårdade medelålders mannen som poliserna pratade barskt och ajabajigt med.
Det tredje jag såg var sprayklottret den slätstrukne, välvårdade medelålders mannen precis höll på att klottra när poliserna kom.

TÄNK P/

1) Undrar så inåtahelvete vad han skulle skriva! På hemvägen fem timmar senare kollar jag. Det står TÄNK P/. Fortfarande. Vad skulle han skriva? Tänk på att använda cykelhjälm? Tänk på att sakta ner, för det kommer en skarp kurva snart och du kan cykla vält? Tänk på döden? Tänk på mig? Tänk på munkarna i Burma? Tänk på att inte läsa text som står skriven på marken samtidigt som du cyklar, för då kan du cykla vält eller krocka med nån?

2) När man ser klotter på gator och annat tänker man sig att det är någon typ av ligist som klottrat. Inte en välvårdad medelålders slätstruken man. Hurra för att bryta normen!

Tack, slätstrukna mannen för att du förgyllde min dag. Och pliiiiis! Smyg dit efter mörkrets inbrott och klottra klart! Jag vill veta vad du skulle skriva!5 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Tänk pampigt! Tänk pacifistiskt! Tänk patriotiskt! Tänk paleolitiskt!

lina sa...

men gud, ja skulle bli knäpp. hoppas verkligen han skriv klart så du får veta. är sånt där som gör friska människor sjuka...

din hemlige chef sa...

han skulle ju såklart skriva "tänk på de hemlösa". det står ju lite varstans i stan, kul att det är en kostymbeklädd man som står för detta! mer sånt!

Anonym sa...

Tror också på "tänk på på de hemlösa", har sett det på några ställen till. Cool snubbe!
/TJ

Anonym sa...

Jag tror han tänkte skriva Tänk positivt. Det är så många som klagar. Han hade lackat ur på allt negativt.
Rattle-P