torsdag, augusti 14, 2008

Hack i skivan

Jag tänkte först att detta inlägget skulle handla om att det är så svårt att bli kär i svärmorsdrömmar. Så jag börjar skriva. Och hänger återigen upp mig på en enda grej som hände igår under dejten. Så nu måste jag vräka ur mig det.

.......

Dejten är trevlig. Han ser bättre ut än jag minns honom. Men han ser också äldre ut än jag minns honom. Han är artig, trevlig och rolig.

Tills vi börjar prata politik. Och inte alls är överens. Han röstar på mitt största skräckparti och jag röstar på hans största skräckparti. Och jag säger att jag röstar på mitt parti för att de har en bra politik i de frågor som ligger mig närmast om hjärtat: ekonomisk jämställdhet och hbt-frågor.

Och då börjar vi prata om homosexualitet. Och mina taggar växer ut ungefär en halvmeter när han berättar att han var på en fest en gång "där det var några homofiler".

HOMOFILER?!?!?!?

och fortsätter med den klassiska hatrepliken "det är väl ok så länge de håller sig på sin kant och jag på min", och fortsätter med "varför ska de manifestera sin sexualitet så himla öppet, göra det till en så stor grej?". Röd i ansiktet svarar jag att hörrödu (samtidigt som jag tänker din jävla insnöade bonnläpp) du kanske också hade velat manifestera om heterosexualitet fram till 1979 betraktats som en sjukdom, och blivit illa behandlad på grund av din läggning av samhället och så vidare och så vidare och så vidare.......

Jag blir så arg så jag nästan inte kan prata. Men efter ett tag tänker jag att jag kan inte sitta här och vara arg hela kvällen, och han verkar vara en väldigt empatisk och reflekterande person, så förmodligen är det bara ren och skär ovana vid gayvärlden.

(Fast när jag sitter och skriver detta blir jag skitarg igen.)

Det känns nästan som om han sätter laxen i vrångstrupen när jag säger att en av mina närmsta vänner är flata. Så jag fortsätter inte med att jag även har en bögbästis och en transvestitbästis.

...........

Letar jag fel?


13 kommentarer:

Charlie - 2nd edition sa...

Helskotta.


Du kan inte va kvar där ens i tanken.

Vart bor han? Inre jockmokk fjäll eller möjligtvis nyss hemkommen från nått östland?? (jag vet ju själv i egenskap av osvenne hur de tänker)

Han verkar lovligt psyko och har en djupt inrotad homofobi. Och varför han har det är ju en annan fråga..... Kanske ska han själv konfronteras med varför innan han dejtar en brud igen.

Spring ifrån det där!

Ann sa...

Nä, jag tror att i någon mån måste man ju ha liknande värderingar för att kunna funka bra ihop. Iochförsig kan folk på andra kanten om det politiska spelet vara sjukt trevliga och, som du skriver, empatiska och reflekterande.

Men det där med homofobin måste han ju jobba på. Min pappa är likadan, eller ännu värre, så jag vet hur snacket brukar gå. Dessutom var min pappa ultrahöger när han och mamma träffades, mamma var vänster/sosse men efter ett tiotal år röstade hon plötsligt också blått. Usch, vad jobbigt att han är så trångsynt!

Anonym sa...

nä men alltså.. det är nog inte så vanlig(att man som du) har massa nära vänner i "den världen".
Speciellt inte om man bor på landet.. haka inte upp dig på det...än //Cicci

Ö-Helena sa...

Men herregud! I min värld är detta anledning nog till att aldrig mer ödsla ett enda ord eller en enda tanke på karln.

Anonym sa...

Politik kan man ju ha olika åsikt om och överleva ändå. Tror jag. Däremot är det nog svårt att ha olika människosyn. Om du tycker han är värd att satsa på så låt honom träffa dina bästisar och se om han ändrar sig för jag tror antagligen inte att han känner någon homosexuell. Tycker han fortfarande likadant efter det så är han nog redo för komposten...
Rattle-P

Anonym sa...

NEJNEJNEJNEEEEEJ, du letar inte fel, SPRING SÅ LÅNGT DU BARA KAN! svara inte när han ringer och om han dessutom är motsatspartikär så spring ännu längre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kan inte nog poängtera detta.
du ska ha nån som är bögvänlig och har samma politiska riktning.

//Lena som inte orkar logga in som vanligt.

Rim of the World sa...

Skit också.
Omvänd, omvänd, omvänd!
Annars, bara gå.

Ozzy sa...

Det är ganska lustigt att den enda som lämnar en kommentar som har en någorlunda accepterande inställning till herr B är Cicci. Den enda som träffat herr B i verkligheten.

Men... Nä. Ajöss får det nog bli. Jag är inte kär alls någonstans i hela världen, och gick omkring hela dan igår och hörde orden "homofil" och "kärnfamilj" snurra i huvudet. För han sa att han värnar om kärnfamiljen.

KÄRNFAMILJ?!?!?! Var det 40-talet vi levde i eller var det 2008?

Ozzy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ö-Helena sa...

Bra beslut, Ozzy!

Anonym sa...

klart att man inte kan ha olika människosyn.. menar bara att man kan säga saker på ett sätt som låter konstigt i andras öron när man är nervös på dejt.. men det spelar ju inge roll om det inte e det minsta löööööve..// C

Anonym sa...

"Värnar om kärnfamiljen" hahahahahahahahaha
ha
/Tant J

syrrans granne sa...

Nej alltså, jag vet inte. Det verkar som om du har hittat en gammal relik. Kan vara värd att behålla för antikvärdet möjligen