onsdag, januari 30, 2008

Egentligen är jag en docka av plåt

Alltså man är ju inte snabb.

I minst tre år har jag till och från haft skitont i höfterna, ibland så illa att jag har fått hoppa på kryckor. Men när jag fick ont fick jag inte komma till vårdcentralen i den här fantastiska stan, för "det finns inga tider". Nänä, men jag kan vänta i flera år om det är så, jag har redan väntat i ett år så... "ja, men det finns inga tider". ?! Inga tider? Så ni har fullbokat ända tills världens ände alltså? Jaha, ska man gratulera eller beklaga?

Förutom höfter av plåt har jag dessutom en rygg av plåt. Till och från skitont. I en herrans massa år fick jag pangtjongbang skitont i ryggen och kunde inte röra mig på en dag ungefär. Ända tills... i höstas kanske? Sen dess har jag ont i ryggen konstant. Men har jag ringt fabbror doktorn? Neee... Det går nog över av sig självt, och dessutom har de ju fullbokat till världens ände. Dessutom vänjer man sig vid smärta, tänker knappt på den längre.

Fast på sista tiden har jag ändå övervägt att ta en riktig strid för att få komma till doktorn, för nu kan jag inte ens dammsuga utan att det gör sketaont. Och varje gång jag ska tvätta tänker jag fan också, tvätta som gör så ont i ryggen. Att huka sig och slänga in tvätt i maskinen är fan skitjobbigt, för jag måste använda benen för att komma ner till tvättmaskinsnivå. Som att sitta i såndär gympaterrorstol fast utan vägg att luta sig mot. Så nu har jag skitstarka ben i och för sig.

Men ringa doktorn? Ääää... man får ju bara Diklofenak och en klapp på axeln ändå.

Men så igår upptäckte jag för andra gången att en och samma leverfläck var torr och fnasig och bråkade lite, och cancer vill man ju inte ha, så då *trumpetfanfar* ringde jag till doktorn! Och jag måste säga att det var väldans vad den lilla vårdcentralen i den stora staden har utvecklats. "Lämna ditt nummer så ringer vi tillbaks till dig kvart i elva." Wo! Service! Och så ringer det. Och så säger kvinnan på andra sidan "jaha... leverfläck.. hmm.. hmm.. blöder den?" nää det gör det inte, den är bara lite torr och fnasig. "har den växt?" och det har den ju inte, men jag vill ju komma till doktorn. Tänker att jag kan beta av höften och ryggen på samma gång, så jag säger ja liite tror jag. "ok, då får du numret till två olika ställen du kan komma till utan remiss och kolla den, men höften och ryggen kan du komma hit och kolla den 14 februari, vill du komma klockan då, då, då, då, då eller då?"

...............

WHAAAAAAAAAAT?????!!!!

Jag fick tid om två veckor! Bara sådär! Och ska kolla mina harviga åkommor som jag harvat med så fantastiskt fruktansvärt länge!

Tänk om resultatet blir en kropp utan smärta? ...Oj... jag började visst gråta lite när jag skrev den meningen, jag måste ha ondare än vad jag tror. Vad skumt.


3 kommentarer:

Anonym sa...

jag skulle rekomendera en napprapat. De kan tala om vad som är fel i framförallt ryggen, men jag har på känn att får man tag på rätt människa så kan de kolla höften oxå... Mycket bättre än alla doktorer, med diklofynak!
Det får du inte gå mer med nu *rynkar ögonen bekymmrat*. Har inte fattat att det är så illa hela tiden ju.
Sara P

KuriÅsa sa...

Har varit hos naprapat ett antal gånger, men tack för tipset :)

Anonym sa...

Lustigt sammanträffande... jag skrev just ett blogginlägg igår om hur konst det ska till för att få läkartid för ryggproblem :)

Grattis till din tid! Jag fick faktiskt tid redan idag så jag ska alldeles strax kämpa på mig skorna...